Suriye Devlet Bakanı: Suriye’ye yönelik savaşın asıl sebeplerinden biri Suriye’nin Arap İsrail çatışmasına ilişkin ilkeli tutumudur

  • 28 Haziran 2015
  • 878 kez görüntülendi.
Suriye Devlet Bakanı: Suriye’ye yönelik savaşın asıl sebeplerinden biri Suriye’nin Arap İsrail çatışmasına ilişkin ilkeli tutumudur

Suriye Ulusal Uzlaşma İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Haydar Suriye’deki krize çözümün uluslar arası bir iradenin yanında Suriye’ye terör ve silah akışını kesin bir şekilde durduracak uluslar arası bir karar gerektirdiğini belirtti.

Güney Afrika Cumhurbaşkanının Ortadoğu temsilcileri Zola Skweyiya ve Aziz Pahad’ın yanı sıra onlara eşlik eden heyet ile bir araya gelen Haydar; Suriye’deki krizin siyasi çözümü ve teröre karşı ciddi bir mücadele yönünde uluslar arası bir uzlaşmanın olması önemine dikkat çekti. Haydar Suriye’ye yönelik savaşın asıl sebeplerinden birinin Suriye’nin Arap İsrail çatışmasına ilişkin ilkeli tutumu olduğu belirtti.

Ulusal uzlaşma çabaları konusunda ise Haydar; bu çabaları engelleyen en önemli faktörün dış güçler olduğunun altını çizdi. Haydar Suriye’de muhtelif adlandırmalar altındaki silahlı terör gruplarını destekleyen devletlerin para ve silah desteğinde bulundukları gruplara ulusal uzlaşmalardan uzak durma talimatları verdiklerine işaret etti. Buna rağmen bakanlık çabalarının bu yönde bir dizi başarılar kaydettiğini ifade eden Haydar; yurt genelinde 50’den fazla bölgede ulusal uzlaşma sağlandığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.