Suriye Devleti, Kimyasal Silah Senaryosu Hakkında BM’yi Uyardı

  • 10 Mart 2018
  • 952 kez görüntülendi.
Suriye Devleti, Kimyasal Silah Senaryosu Hakkında BM’yi Uyardı

Suriye’nin BM daimi temsilcisi Beşar el Caferi BM’nin kimyasal silah kartını Suriye aleyhinde kullanmaya çalıştığını söyledi.

Caferi, Suriye’de 2011 yılında başlayan vekalet savaşlarının ilk dönemlerine işaret ederek; “BM Güvenlik Konseyi hazırlanan asılsız ve içi boş insan hakları ve kimyasal silah yalanlarını Suriye aleyhinde kullanmaya çalışmıştı.

Suriye ordusunun ilerleyişi karşısında kaybeden ülkelerin Şam yönetimini kimyasal silah kullanmakla suçlamaya çalıştığını söyleyen Beşar Caferi; “Elbette bu iddialar terör örgütlerini destekleyen ülkelerin teröristlere kimyasal silahları ulaştırmalarının ardından gündeme getirildi. Ve kimyasal silah kullanımının kendileri için kırmızıçizgi olduğunu açıkladılar. Ardından aynı ülkeler destekledikleri terör örgütlerinden bulundukları bölgelerde kimyasal silah kullanmalarını ve akabinde Şam yönetimini bu silahları kullanmakla suçlayarak medyada kara propaganda yapmalarını istediler” ifadelerini kullandı.

Emperyalist güçlerin Suriye devletinin kazandığı zaferlere ve ilerleyişine rağmen kimyasal silah yalanlarından vaz geçmediklerini ve her fırsatta bu yalanları dillendirerek Şam yönetimine karşı uluslararası bir baskı kurduklarını belirten Caferi; “Suriye ordusu ne zaman teröristler karşısında zafer kazansa bu yalan iddialar dillendiriliyor” dedi.

Suriye devletinin her zaman ve hangi şartlar altında olursa olsun kimyasal silah kullanımını kınadığını vurgulayan Suriye’nin BM temsilcisi Beşar el Caferi; Suriye’nin Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşmasına (NPT) 1969 yılında katıldığını belirterek, Şam yönetiminin hiçbir şekilde iddia edildiği gibi kimyasal silah kullanmadığını ifade etti.

Doğu Guta’da terör örgütlerinin yeni bir kimyasal silah senaryosuna hazırlandığı konusunda BM’yi uyardıklarını söyleyen Beşar Caferi, Doğu Guta’daki Suriye halkının terör örgütlerinin kuşatması altında olduklarını belirterek; “Bu gruplar sivilleri canlı kalkan olarak kullanmak ve güvenli bölgelere geçmelerini engellemekteler. Suriye ordusu ne zaman bu örgütlere karşı üstünlük sağlasa terör örgütlerinin hamileri ateşkes ilen ediyorlar” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.