Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı: Türk yetkilileri, İran ve Rusya’nın tavsiyelerini dikkate almalı

  • 18 Ağustos 2016
  • 808 kez görüntülendi.
Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı: Türk yetkilileri, İran ve Rusya’nın tavsiyelerini dikkate almalı

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, Türk yetkililerden İran ve Rusya’nın tavsiyelerini dikkate almalarını istedi.

Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdad dost Rus ve İranlı yetkililerin Suriye’de krizin çözümü konusunda bulundukları tüm çabalar, toplantılar ve hareketlenmeleri ayrıntılarıyla Suriye ile paylaşıp koordinasyonda bulunduklarını, savaşa ilişkin genel vizyonda görüş birliğinin bulunduğunu belirtti.

Mikdat Lübnanlı el-Bina Gazetesinin bugün yayınladığı röportajında; Suriye’nin, Türkiye’nin doğru yola getirilmesinde Rusya ve İran’ın harcadığı çabaların başarılı olmasını temenni ettiğini söyledi. Türkiye’nin yaşadığı siyasi, ekonomik, diplomatik ve askeri çıkmaza dikkat çeken Mikdad, tüm bunların Suriye’yi hedef alan evrensel savaşa bulaşmasından kaynaklandığını ifade etti.

Suriyeliler arasındaki diyalog görüşmelerinin yeniden başlatılması konusunda ise Mikdad, Suriye’nin önkoşulsuz başlayacak görüşmelere katılmaya hazır odluğunu, istisnasız ilgili tüm taraflara bildirdiğinin altını çizdi.

Mikdad Suriye’nin, krizden çıkmanın tek yolunun siyasi olduğuna, Suriye’de devlet işleri, siyasi yönetimi ve anayasasının tartışılabileceği yegane yerin Suriyeliler arasındaki diyalog olduğuna inandığının altını çizdi.

Siyasi sürecin yoluna girmesi ve başarılı olması için Suriye’de bazı bölgelerde bulunan terörün yok edilmesi gereğinin altını çizen Mikdad; aynı zamanda Suriye’nin toprak bütünlüğü ve selametinin de garantilenmesi önemine vurgu yaptı.

Mikdad terörle mücadelenin, kimlerin yurtlarını gerçekten savunduklarını, kimlerin de ‘muhalefet’ adı altında yurdunu sabote edip dağıtmaya çalıştığını da net bir şekilde ortaya koyduğuna dikkat çekti. Özellikle Halep olmak üzere Suriye’nin birçok bölgesinde ‘muhalefet’ adı altında faaliyet gösteren silahlı grupların gerçeğine ışık tutan Mikdad; bunların büyük çoğunluğunun IŞİD ve Nusra Cephesi ile işbirliği içinde muhtelif isimler altında yer aldıklarını da sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.