Suriye Dışişleri Bakanı: Batı İran gibi bağımsız ülkelere karşı kriz çıkarmak istiyor

  • 24 Ekim 2022
  • 189 kez görüntülendi.
Suriye Dışişleri Bakanı: Batı İran gibi bağımsız ülkelere karşı kriz çıkarmak istiyor

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, yabancıların insan hakları adına Suriye’ye müdahalesinin acı sonuçlarına değinerek, ”Batı, İran gibi bağımsız ülkelere karşı kriz çıkarmak istiyor” dedi.

Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile telefonda görüşen Mikdad, İsrail rejimi ve destekçilerinin Suriye halkı ile devletine karşı kriz oluşturma komplosunun başarısız deneyimini hatırlatarak, ”Onlar şimdi de İran gibi bağımsız ülkelere karşı kriz çıkarmak istiyorlar. ABD ve Batı, gelişmiş ve bağımsız İran yerine yıkık ve bağımlı bir İran istiyor. Herkes ABD ve müttefiklerinin Suriye, Irak ve Afganistan ile ne yaptığını gördü” diye belirtti.

Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan da bu telefon görüşmesinde yaptığı açıklamada, İran’ın başta Filistin meselesi ve Direniş Cephesi ile Suriye devleti ve halkına destek olmak üzere İslam dünyası meselelerine yönelik ilkeli ve mantıklı duruşunu sürdüreceğini vurgulayarak, ”Siyasi baskılar ve propagandalar, İran halkı ile hükümetinin bağımsızlık ve gelişmişlik yolunda adım atma, bölge ülkelerinin istikrar ve güvenliğini korumak, yabancıların müdahalesine karşı çıkmak ve İsrail rejiminin saldırganlığını önleme konusundaki irade ve kararlılığında etkili olmayacak ve İran halkı duyarlılıkla düşmanların komplosunu etkisiz kıldı” dedi.

İran ve Suriye Dışişleri Bakanı bu görüşmede ayrıca bölgesel ve uluslararası arenadaki ikili ilgi alanlarını masaya yatırdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.