Suriye Dışişleri Bakanı: Batılı ülkeler insan haklarını çıkarları için araç olarak kullanıyor

  • 02 Mart 2022
  • 214 kez görüntülendi.
Suriye Dışişleri Bakanı: Batılı ülkeler insan haklarını çıkarları için araç olarak kullanıyor

Batılı ülkelerin insan hakları politikalarını eleştiren Suriye Dışişleri Bakanı, Batılı ülkelerin liderlerinin insan haklarını araç olarak kullandıklarını söyledi.

Suriye DışiÅŸleri Bakanı Faysal el-Mikdad, resmi Suriye Haber Ajansı’na (SANA) göre Salı günü yaptığı açıklamada, “Ne yazık ki, Batılı ülkeler iç iÅŸlerine müdahale etmek için insan haklarını bir bahane olarak kullanıyorlar” dedi.

Mikad, konuÅŸmasının bir baÅŸka bölümünde, ülkesinde Türkiye ve Amerikan askerlerinin varlığını iÅŸgal olarak nitelendirerek, “ABD ve Batılı ülkelerin, Suriye’nin yeniden inÅŸasını engelliyorlar. Suriye krizini mümkün olduÄŸunca uzatmaya çalıştığını görüyoruz” dedi.

Suriye dışiÅŸleri bakanı, ABD ve Batı’nın Suriyeli mültecilerin evlerine dönmesini istemediÄŸini belirterek, ”Bunların hepsi Åžam hükümetinin karşı karşıya olduÄŸu zorluklar, ancak Suriye hükümeti ve halkı terörle mücadeleden vazgeçmeyecek.” dedi.

Suriye dışiÅŸleri bakanı, Suriye’nin ülkelerin ve topluluklarının mahremiyetine ve kültürel ve medeniyet çeÅŸitliliÄŸine saygı duyan yapıcı bir diyaloÄŸa inandığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.