Suriye Dışişleri Bakanı: Suriye Halkı, İran Halkına Yaptıkları Yardımlar için Teşekkür Ediyor

  • 22 Aralık 2014
  • 738 kez görüntülendi.
Suriye Dışişleri Bakanı: Suriye Halkı, İran Halkına Yaptıkları Yardımlar için Teşekkür Ediyor

Suriye Dışişleri Bakanı, Suriye halkının her zaman yaptıkları yardımlar nedeni ile İran halkına teşekkür ettiklerini söyledi.

Habere göre Suriye’ye giden Ä°ran Ä°slami Meclisi BaÅŸkanı Ali Laricani, bu yolculuÄŸu çerçevesinde Suriye DışiÅŸleri Bakanı Velid Muallim ile bir araya geldi.

Laricani bu görüşmede Suriye baÅŸbakanı ve DışiÅŸleri Bakanının Ä°ran’a yaptıkları ziyarete dikkat çekerek, bu ziyaretleri ve farklı oturumlara katılmanın büyük önem taşıdıklarını belirtti.

Laricani sözlerini devamında “Günümüzde ve bölgede geliÅŸen olaylardan sonra, güç iddiası olan ülkelerin bu konumlarından vazgeçmek zorunda kaldıklarını görüyoruz” dedi ve Tahran’da düzenlenen Ä°ran-Irak-Suriye üçlü görüşmesine dikkat çekerek sözlerine “Böyle oturumlar düzenlenmesi çok deÄŸerli ve önemlidir ve gelecekte de böylesi oturumlar düzenlenmesine devam edilmelidir. Suriye’nin geleceÄŸi ve ilerlediÄŸi yol aydındır. Suriye halkı da direniÅŸlerine devam etmelilerdir” dedi.

Suriye DışiÅŸleri Bakanı Velid Muallim ise bu görüşmede Ä°ran Ä°slami Meclisi BaÅŸkanı’na saygı duyduklarını belirterek, “Ä°ran tarih boyunca her zaman Suriye’nin sadık bir dostu olmuÅŸtur. Ali Laricani baÅŸkanlığındaki Ä°ran Parlamento heyetinin Suriye gelmesi, bölgede deÄŸiÅŸen geliÅŸmelerin gözlemlenmesi açısında büyük önem taşıyor” dedi.

Muallim sözlerinin devamında ise Laricani’nin Ä°ran-Suriye iliÅŸkilerinin deva etmesinde büyük bir rolü olduÄŸunu belirterek, “Suriye halkı, yaptıkları yardımlar nedeni ile her zaman Ä°ran halkına teÅŸekkür etmiÅŸlerdir” dedi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.