Suriye Dışişleri Bakanlığı, İdlib’le İlgili Gerçeklerin Çarpıtılmasına Tepki Gösterdi.

  • 02 Nisan 2015
  • 999 kez görüntülendi.
Suriye Dışişleri Bakanlığı, İdlib’le İlgili Gerçeklerin Çarpıtılmasına Tepki Gösterdi.

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı, İnsan Hakları Yüksek Komiserine gönderdiği mektupta İdlib kentinin tanık olduğu tehlikeli durumlara ışık tutarak, İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinin İdlib konulu basın bildirisinin içerdiği yanlışların yanı sıra gerçekleri çarpıtma ve dünya kamuoyunu aldatma çabalarına dikkat çekti.
Bakanlık mektubunda İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinin Suriye ve halkına yönelik bu denli açık bir şekilde karşı tutum almasının dikkat çekici garip ve dehşet verici olduğunu ifade etti.
Kimi taraflarca ‘ılımlı muhalifler’ olarak adlandırılan binlerce teröristin Nusra Cephesi çatısı altında birkaç gün önce Dera kırsalında Ürdün’ün desteği ile Busra el Şam Kasabasına, İdlib’te de Türkiye’deki rejimin desteği ile İdlib kentine saldırdıklarını belirten Bakanlık; sınırlardan yüksek sayılarla saldıran teröristlerin sivil bölgeleri önce havan ve füze yağmuruna tuttuklarına dikkat çekti. Ardından bu terör çetelerinin Busra el Şam ve İdlib Kentine girip masum sivillerin saflarında adeta terör ve dehşet saçtıklarını vurgulayan Bakanlık; kadın ve çocuk demeden onlarca masum sivil insanı vahşice ve soğuk kanlılıkla katlettiklerini belirtti.
Gelen raporlara göre İdlib’te Türkiye rejiminin desteği ile saldıran Nusra Cephesi teröristlerinden kaçanların sayısının 30 binden fazla olduğuna işaret eden Bakanlık; bunların 10 bininin çocuk olduğuna dikkat çekti.
Bu arada Suriye dışişleri bakanı Velid El’Muallim de, düzenlediği haftalık basın toplantısında, Yemen’e yönelik Suudi rejiminin saldırısını kınayarak, Suriye ve Yemen’in ortak düşmanlarının olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.