Suriye Dışişleri Bakanlığı’ndan ABD heyetinin Suriye’ye yasadışı girmesine kınama

  • 24 Mart 2022
  • 207 kez görüntülendi.
Suriye Dışişleri Bakanlığı’ndan ABD heyetinin Suriye’ye yasadışı girmesine kınama

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Güvenlik Konseyi Başkanına ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreterine, Amerika Dışişleri Bakan Yardımcısı başkanlığındaki bir heyetin kuzeydoğu Suriye’ye yasadışı girişi hakkında iki ayrı mektup gönderdi.

Dışişleri Bakanlığı mektupta, Dışişleri Bakan Yardımcısı Ian Goldrich başkanlığında ve beraberindekilerden oluşan bir Amerikan heyetinin Suriye’nin kuzeydoğusuna yasadışı bir şekilde girmesi ve İsveç Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri ve Medeni Hukuk Dairesi yetkilisinin yasadışı bir şekilde Suriye topraklarına sızması, Birleşmiş Milletler Sözleşmesi hükümlerini, uluslararası hukuk ilkelerini ve Suriye ile ilgili Güvenlik Konseyi kararlarını ve ayrıca Suriye’nin egemenliğinin açık ihlali olduğunu kaydetti.

Bakanlık mektupta, “Bu ziyaretlerin, o bölgelerde yaşayan Suriyelilerin acılarını azaltmaya ve krizin etkilerini hafifletmeye yönelik olduğu şeklindeki ucuz iddia, iddia sahibi için bir yüz karası ve ABD yönetiminin teşvik ettiği ikiyüzlü yaklaşıma eklenen açık bir yalandır” ifadeleri yer aldı.

Bakanlık, Suriye’nin, bu uygulamaları kınadığını, devletin egemenliğini tüm topraklarına yayma kararlılığını, her türlü işgalden kurtuluşunu, uluslararası meşruiyete ve uluslararası hukuka bağlılığını, egemenliğini savunma ve vatandaşlarını koruma hak ve görevini teyit ettiğini vurguladı.

IŞİD terör örgütünün Suriye’deki Amerikan kolu olarak yenilmesiyle birlikte Amerikan güçleri doğrudan IŞİD grubunun yerini aldı ve o andan itibaren IŞİD yerine Suriye petrolünü çıkarıp çalmaya ve Suriye halkını öldürmeye devam etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.