Suriye Dışişleri Bakanlığından BM Güvenlik Konseyine Mektup

  • 13 Haziran 2015
  • 762 kez görüntülendi.
Suriye Dışişleri Bakanlığından BM Güvenlik Konseyine Mektup

Suriye Dışişleri Bakanlığı; Suudi Arabistan, Katar, İsrail, Ürdün ve Türkiye’deki rejimlerin uluslararası kararlar ve BM misakına ihlallerini sürdürüp eğitim, silah, barınak, finans ve her türlü desteği devam ettirmeleri nedeniyle tekfirci ve hain teröristlerin insanlığa karşı vahşetlerini sürdürdüklerini belirtti.

Suriye Dışişleri Bakanlığı Türkiye yönetiminin desteklediği ve Kaide Örgütünün Suriye kolu olan Nusra Cephesinin yanı sıra Ahrar el Şam İslami Hareketin 10 Haziran Çarşamba akşam İdlib kırsalı Kalb el Lavza Köyünde masum sivillere karşı işledikleri katliam konusunda Birleşmiş Milletler genel sekreteri ve Güvenlik Konseyi başkanına gönderdiği eş iki mektupta; katliamın ayrıntılarına ışık tuttu.

Suriye Dışişleri Bakanlığı mektubunda Kalb el Lavza Köyünde işlenen katliamın, Suriye’nin dört bir yanında işlenen sistematik ve kasıtlı katliamların bir halkası olduğuna dikkat çekerken; söz konusu devletlerin destekledikleri terör örgütlerin Suriye halkının tüm bileşenlerini ve kesimlerini istisnasız bir şekilde hedef aldıklarına dikkat çekti. Muhtelif adlandırmalarına rağmen tek bir ideoloji ve amaç uğruna dış güçler tarafından edat olarak kullanılan terör örgütlerin birbirlerinden farklı olmadıklarına bir kez daha vurgu yapan Bakanlık; amaçlarının Suriye halkının muhtelif bileşenleri arasında fitne, bölücülük, kin ve nefreti yaymak olduğunu ifade etti.

Bu tekfirci ve hain teröristlerin Türkiye, Suudi Arabistan, Katar, Ürdün ve İsrail rejimlerinin her türlü sınırsız destekleri sayesinde katliamlarını sürdürdüklerinin altını bir kez daha çizen Suriye Dışişleri Bakanlığı; söz konusu devletlerin bu desteklerini kesmeleri için BM ve Güvenlik Konseyini de bir kez daha sorumluluk ve göreve çağırdı.

Mektubunda Suriye Dışişleri Bakanlığı aynı zamanda kimi devletlerin dar görüşleri, kin ve nefretleri kapsamında bu katliamları işleyen teröristleri ‘silahlı ılımlı muhalifler’ olarak adlandırmaları ve onlara meşruluk verme çabalarında olduklarına dikkat çekerken, bu tutum ve çabaların ciddi tehlikesine dikkat çekti. Söz konusu devletlerin insanlık ve medeniyete karşı her türlü vahşeti işleyen bu terör örgütlere örtü ve meşruluk temin etmeye çalıştıklarına dikkat çeken Bakanlık; uluslar arası terör örgütleri listesinde yer alan bir kısmını da desteklemeye ve listeden çıkarmak için her gayreti göstermelerinin tehlikesine işaret etti.

Suriye, Terörü destekleyen yönetimlere karşı terörle mücadele kanun ve kararları kapsamında gerekli icraatların acilen alınmasında BM ve Güvenlik konseyini bir kez daha görev ve sorumluluğa çağıran Bakanlık; bu mektubun resmi belge olarak kayıtlara geçilmesini talep etti.

Terör örgütü en-Nusra son olarak İdlip şehrin’de 40 Suriye vatandaşının başını keserek öldürmüştü

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.