Suriye Dışişleri: İran teröre karşı zaferde Suriye’nin ortağıdır

  • 05 Ekim 2021
  • 1.484 kez görüntülendi.
Suriye Dışişleri: İran teröre karşı zaferde Suriye’nin ortağıdır

Suriye dışişleri bakan yardımcısı terörizme karşı zaferde İran, Rusya ve Hizbullah’ın rolünü vurgulayarak, “Amerika tıpkı Afganistan’da olduğu gibi Suriye’den çıkmalı” dedi.

Suriye dışişleri bakan yardımcısı Eymen Susan yaptığı konuşmada, ülkesinin kendisine karşı 10 yıllık dünya savaşına karşı terörizm ve Amerika’nın komplocu planına karşı mücadelede zaferin eşiğinde olduğunu bu zaferin ise Suriye ve bölge düşmanlarının projelerinin yenilgisine sebep olacağını ifade etti.
Susan şöyle konuştu: Amerika’nı planı, bölgede İsrail çıkarları doğrultusunda tüm bölge için mühendislik yapılmıştı fakat bu plan da yenilgiye uğradı ve Suriye halkının sorunlarının sebebi Amerika’nın varlığı olduğundan dolayı, en iyisi bu ülke tıpkı Aganistan’da olduğu gibi Suriye’den de çıkmalı.
Susan, “İranlı kardeşler ve Rus dostlar, terörizme karşı bu zaferde Suriye’nin ortaklarıdırlar… Hizbullah da terörizme karşı mücadele ve bu komplonun yenilgisinde Suriye ordusuna önemli yardımlarda bulundu” şeklinde konuştu.
Suriyeli yetkili “Şam Arap Birliği’nden ayrılmadı ki dönmek istesin. Bölge ülkeleri arasındaki ilişkilerde her türlü gelişme olumlu bir konudur” dedi.
Suriye dışişleri bakan yardımcısı Türkiye’nin Suriye topraklarından tamamen çekilmesi gerektiğini, bu varlığın işgal ve illegal olduğunu ve Suriye de kendi topraklarını işgalden kurtarma yetkisine sahip olduğunu sözlerine ekledi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.