Suriye: El Kaide ve diğer terör örgütlerini ABD türetmiştir

  • 15 Ocak 2021
  • 4.449 kez görüntülendi.
Suriye: El Kaide ve diğer terör örgütlerini ABD türetmiştir

Suriye Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin İran İslam Cumhuriyeti’ne karşı iddialarının kendine yönelik suçlamalardan kurtulmak için başkalarını çaresizlikten suçladığını belirtti.

Suriye Dışişleri Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada, ABD yönetiminin İran İslam Cumhuriyeti’ne yönelik suçlamalarını kınayarak, ABD’nin İran’ı el Kaide’yi desteklemekle suçlamasının yalan olduğunu kaydetti.

ABD yönetiminin İran İslam Cumhuriyeti’ne yönelik suçlamalarını ve İran’a karşı Amerika’nın histerik hamlesi kapsamında gelen İran’ın terörist El Kaide örgütüne desteğine ilişkin yanlış iddialarını şiddetli bir şekilde ve şaşkınlıkla izlediğini söyledi.

Kaynak, bu Amerikan iftiralarının artık onları başlatanlardan başka kimseyi aldatmadığını ve bu suçlamayı pervasız Amerikan yönetiminden kaldırıp başkalarına eklemenin sefil bir girişimden başka bir şey olmadığını belirtirken, tüm dünya, El Kaide’nin ve diğer birçok terör örgütünün mükemmel Amerikan endüstrisi olduğunun farkında olduğuna işaret etti.

Kaynak açıklamasını, Suriye Arap Cumhuriyeti’nin haydutların zihniyetiyle ilgilenen bocalayan bir Amerikan rejiminin bu yanlış suçlamalarını şiddetle kınadığını belirtirken, bu Amerikan hezeyanı karşısında İran İslam Cumhuriyeti ile dayanışmasını ve tam duruşunu yenilediğini söyleyerek sonlandırdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.