Suriye Enformasyon Bakanı: Parlamento Seçimleri Her Devletin Sınırları İçinde Yapılır

  • 25 Şubat 2016
  • 639 kez görüntülendi.
Suriye Enformasyon Bakanı: Parlamento Seçimleri Her Devletin Sınırları İçinde Yapılır
Suriye Enformasyon Bakanı Omran el Zoubi parlamento seçimlerinin anayasa kapsamında belirlenen tarihte yapılmasının, Suriyelilerin anayasalarına saygılarını gösterdiğini ifade etti.

Bakan Zoubi bugün Rus Sputnik Ajansı ile mülakatında meclis seçimlerinin Suriye anayasası ve kanunları hükmünde olacağına dikkat çekerken, bu seçimleri ihmal etmek ya da icra etmemenin mümkün olmadığını belirtti. Anayasa ve kanunların bir paketten ibaret olduğuna işaret eden Zoubi; Suriye hükümetinin bu paketin içinde istediğini uygulayıp istemediğini uygulamama lüksünde olmadığını söyledi.

Enformasyon Bakanı Zoubi parlamento seçimlerinin dünyanın her ülkesinde o ülkenin sınırları dahilinde olduğunun altını çizerken, hiçbir devletin parlamento seçimlerini sınırlarının haricinde yapmadığını ifade etti. Zoubi cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ise Suriye büyükelçilikleri ve konsoloslukları dahilinde Suriye anayasası kapsamında icra edildiğini belirtti.

Suriye’nin teröre karşı mücadelesi konusunda ise Bakan Zoubi bunun nihai, ahlaki, zati ve çıkar sorumluluğu olduğunun altını çizerek Suriye anayasası ve uluslar arası kanunlar kapsamında bir sorumluluk olduğunu vurguladı. Zoubi terörle mücadeleye eş zamanlı olarak da siyasi süreç ve ulusal uzlaşmalar yönünde de çabaların yoğun bir şekilde devam ettiğine dikkat çekerken, bir kısım bölgelerde başarıyla tamamlanan uzlaşmalara işaret etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.