Suriye Filistinlilere Desteğini Sürdürecek…

  • 10 Mart 2015
  • 762 kez görüntülendi.
Suriye Filistinlilere Desteğini Sürdürecek…

Suriye Başbakan Yardımcısı Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Velid el Muallim bugün Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) genel komiseri Pierre Krenpol ve ona eşlik eden heyet ile uzun süredir Suriye hükümeti ile UNRWA arasındaki işbirliği ve koordinasyon ilişkilerini masaya yatırdı.

Görüşmede Suriye’nin her daim kardeş Filistinlilere yardım ettiğini ve onları desteklediğini belirten Muallim; dört yıldan beri maruz kaldığı evrensel komplo ve terör saldırılarına rağmen Filistin halkı ile kardeşlik ilişkilerini koruduğunu ve desteğini sürdürdüğünü belirtti.

Muallim Suriye’yi her şeyi ile hedef almakla birlikte Batılı devletlere ilaveten kimi Arap ve bölgesel devletler tarafından desteklenen terörün Suriye’de uzun zamandır yaşayan Filistinliler dahil istisnasız herkesi hedef aldığına dikkat çekti.

Krenpol; Filistinlilere destek ve kucak açmada ayrıcalıklı desteğini sürdürmesiyle birlikte UNRWA ile işbirliğini sürdürmesinden dolayı Suriye hükümetine takdir ve şükranlarını ifade etti. Kurumun Suriye hükümeti ile karşılıklı güven ve işbirliğini pekiştirme çabasında olduğunu söyleyen Krenpol; bu bağlamda ortak çalışmalarda bulunma arzusunu dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.