Suriye halk direniş güçlerinden yeni birlikler Afrin’e girdi

  • 22 Şubat 2018
  • 983 kez görüntülendi.
Suriye halk direniş güçlerinden yeni birlikler Afrin’e girdi

Suriye ve Rusya kaynakları, Suriye halk direniş güçlerinden yeni birliklerin, Türkiye ordusu ve IŞİD ile mücadele için Afrin’e girdiklerini bildirdiler.

Mehr haber ajansının SANA’ya dayanarak verdiği habere göre, sözkonusu yeni birlikler, el’Ziyare geçitinden Afrin’e girdiler.

Bu arada Suriye ordusuna bağlı  halk güçlerinden ilk birlik salı günü Afrin’e girmişti.

Sözkonusu birliklerin Afrin’e girişi, Suriye yönetimi ve Suriye kürt güçleri arasında varılan anlaşma sonucu gerçekleşiyor.

Suriye halk direniş güçlerinin Afrin’e girişi, Türkiye’ye  Suriye yönetimi tarafından bir mesaj sayılıyor ve Ankara’ya, Afrin’e girmesine izin verilmeyeceği bu şekilde bildiriliyor.

Bu arada  Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ABD’nin Suriye’nin içişlerine bulunduğu müdahalenin ülkedeki krize siyasi çözüm sağlanmasını engellediğini belirtirken, Suriye’nin egemenliği ve toprak bütünlüğü ilkesine saygı duyulması çağrısında bulundu.

Lavrov Slovenya’da basın mensuplarına yaptığı ve Rus medya araçlarının aktardığı basın açıklamalarında; ABD ve komutasındaki koalisyon güçlerinin Suriye’de bulundukları davranışların, Suriye’deki krizin çözümü ve savaşın sonlandırılması çabalarına yardımcı olmadığını ifade etti.

Afrin’deki durumlara ilişkin bir soruya cevabında Lavrov; Suriye hükümeti ile diyalogun başlatılmasına etkisi olan dış güçleri Suriye’nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı duymaya davet etti. Lavrov BMGK’nin birçok kez Suriye’nin egemenliği ve toprak bütünlüğüne saygı gereğinin altını çizdiğine dikkat çekerken, Afrin’deki durumun ancak ve ancak bu ilke kapsamında çözülebileceğine vurgu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.