Suriye Halkı İçin IŞİD’in Yok Edilmesi Yeterli Değildir

  • 03 Ekim 2015
  • 853 kez görüntülendi.
Suriye Halkı İçin IŞİD’in Yok Edilmesi Yeterli Değildir

Cumhurbaşkanlığında Siyasi ve Basın Danışmanı Büseyna Şaban Batılı devletlerin her daim Suriye konusunda hatalı olduğunu ifade ederken, tutumlarını gözden geçirme zamanı geldiğini söyledi.

İngiliz BBC News kanalına açıklamasında Şaban; Suriye’de sadece IŞİD örgütünün bulunmadığını, muhtelif adlandırmalar altında daha başka terör örgütlerin de mevcut olduğunu vurguladı. Şaban bu terör örgütleri arasında Güvenlik Konseyinin uluslar arası terör örgütleri listesine dahil ettiği Nusra Cephesinin de bulunduğunu belirtti.

Suriye’de teröre karşı savaşta sadece IŞİD’in yok edilmesinin yeterli olmadığını ifade eden Şaban; silah taşıyıp Suriye halkına karşı katliamlar işleyen, canlarını ve mülklerini kasteden, hizmet yapılarını, tarihi eserlerini ve zenginliklerini yağmalayıp sabote eden tüm terör örgütlerin yok edilmesi gerektiğini vurguladı.

Şaban Suriye’nin birçok kez ciddi ve dürüst bir şekilde terörle mücadele etmek isteyen tarafların Suriye ordusuna katılmalarından memnuniyetini ifade ettiğini belirtirken; Suriye ordusu ve hükümetiyle koordinasyon olmadan Suriye’de terörle mücadelenin mümkün olmadığını belirtti.

Adlarında farklı özlerinde aynı olan onlarca terör örgütünün dünyanın birçok devletinden destek almalarına ek olarak 100’den fazla devletten azılı ve kiralık katillerin gelişmiş silahlarla donatılıp Suriye’ye gönderildiklerine dikkat çeken Şaban; bu koşullar altında Suriye’nin terörle mücadelede Rusya’dan yardım almasının gayet normal ve olağan olduğunu belirtti.

Şaban Batılı devletlerin iddia ettiği gibi Suriye halkı ve sivillere hiçbir önem vermediğini vurguladı. “Şayet önem veriyor olsaydı 2011 yılından beri Suriye’de okulları, hastaneleri, elektrik şebekelerini, tarihi eserleri, fabrikaları ve her şeyi sistematik bir şekilde hedef alan, bombalı araçlar, füze ve roketlerle sivilleri hedef alan teröristleri desteklemezdi. İfadesini kullanan Şaban; Batılıların teröre destekleriyle yetinmeyip Suriye halkına ekonomik yaptırımlar da uyguladıklarının altını çizdi. Şaban Batılı devletlerin kendi dar çıkarları için Suriye’de yönetimi zayıf düşürme ve bu bağlamda baskı uygulamak için her türlü yola başvurduklarına dikkat çekerek; kimyasal silahlar ve daha başka bir çok konuda iddialarının soruşturmalar ve kanıtlarla çürütüldüğünü belirtti.

ABD ve kimi müttefiklerinin ‘ılımlı ve ılımlı olmayan muhalefet’ konusunda diretmesi konusunda ise Şaban; dünyanın hiçbir yerinde devlete ve halka karşı silah taşıyanların muhalefet olarak kabul edilmediklerine dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.