Suriye heyeti, Amerikancı koalisyonun Rakka’daki cinayetleri hakkında BM heyetine rapor sundu

  • 15 Temmuz 2017
  • 1.264 kez görüntülendi.
Suriye heyeti, Amerikancı koalisyonun Rakka’daki cinayetleri hakkında BM heyetine rapor sundu

Suriye’nin Cenevre görüşmelerine katılan heyeti başkanı, BM temsilcisi ile yaptığı görüşmede, Amerikan liderliğindeki koalisyon güçlerinin Rakka’da Suriye halkına yönelik cinayetleri konusunda detaylı bir rapor sundu.

SANA haber ajansının bildirdiğine göre Cenevre’de Suriyeliler arası diyalog görüşmelerinin yedinci turuna katılan Beşşar el Caferi başkanlığındaki Suriye heyeti bugün BM Suriye özel temsilcisi Staffan de Mistura ile BM binasında dördüncü toplantısını gerçekleştirdi.

Basına kapalı olarak devam eden Cenevre 7 görüşmelerinde Suriye heyeti de Mistura ile temaslarında terörle mücadele üzerinde odaklanırken, Suriye heyeti ile de Mistura heyetinde teknik uzmanlar temaslarını sürdürüyor.

Suriye heyetinin BM Suriye özel temsilcisi de Mistura ile toplantısı ardından basın mensuplarına açıklama yapan Suriye heyeti başkanı Caferi; Suriye heyetinin de Mistura’dan, terörle mücadele meselesini Cenevre’de kapalı salonlarda yapılan teorik görüşmelerden BM Güvenlik Meclisi ve uluslar arası topluma aktarmasını talep ettiğini belirtti. Caferi de Mistura’nın bu konuda söz verdiğini açıkladı.

Suriye heyeti ile de Mistura ve ekibi arasındaki görüşmeleri önemli olarak nitelendiren Caferi; bu görüşmelerde terörle mücadele ve iki heyetten kanuni ve anayasa uzmanlar ekiplerinin temasları olmak üzere iki ana meseleye odaklanıldığını söyledi. Caferi teknik uzmanlar ekiplerinin toplantılarında temel olarak 12 nokta kağıdı olarak bilinen ilkeler kağıdında yer alan anayasa süreciyle ilgili noktaları ele aldıklarını kaydetti.

De Mistura ve ekibi ile yapılan toplantıların dördünde terörle mücadele üzerinde odaklanıldığını ifade eden Caferi; Cenevre 7 görüşmeleri kapsamında bugün yapılan son toplantıda da yine bu mesele üzerinde durulduğunu açıkladı. Caferi Suriye heyetinin toplantıda Suriye genelinde terörle mücadeleye ilişkin son durumlar konusunda de Mistura ve ekibine sunum takdim ettiğini belirtirken, bu meselenin BMGK ve uluslar arası topluma aktarılması gereğine dikkat çektiğini ifade etti.

Terörle mücadele konusunda yapılan görüş alışverişinin olumlu ve derin olduğunu kaydeden Caferi; bu bağlamda ABD komutasındaki koalisyon güçlerinin Rakka Kenti ve Tabaka Bölgesinde bulundukları vahşi katliamlar konusunda de Mistura ve tüm basın mensuplarının dikkatini çekmek istediğine vurgu yaptı. Caferi bu kanlı vahşetlerin sivilleri hedef alması ve insani durumları ciddi bir şekilde kötü etkilemesinin altını çizdi.

Türkiye rejiminin Suriye’nin kuzeybatısında işgal niyetleri ve planlarına da dikkat çeken Caferi; Türkiye rejimine tabi güçlerin Suriye topraklarına bulundukları işgal ve askeri saldırıların tüm dünya tarafından bilindiğini kaydetti. Caferi Türkiye rejimi ve ABD koalisyonunun söz konusu saldırılarının basın mensupları, de Mistura ve tüm uluslar arası toplum tarafından dikkate alınmaları gerektiğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.