Suriye hükümetinden İnsan Hakları Yüksek Komiserliği’ne tepki

  • 16 Şubat 2018
  • 1.050 kez görüntülendi.
Suriye hükümetinden İnsan Hakları Yüksek Komiserliği’ne tepki

Suriye’nin Cenevre’de Birleşmiş Milletler Temsilciliği; Cenevre’deki İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (İHYK) ve çalışanlarının Suriye’deki gerçekleri çarpıtmaya devam ettiklerini, Suriye ve halkına düşman tarafların çıkar ve ajandalarına hizmet eden gerçeklerden uzak raporlar hazırlamaya devam ettiklerini belirtti.

Suriye temsilciliği dün yayınladığı  bültende; İnsan Hakları Yüksek Komiserliği ve çalışanlarının sahte belgeler ve yalan şahitlere dayandırdıkları rapor ve iddialarla onun belli başlı güçlerin rehinesi olduğunu kanıtladığını ifade etti. Bültende gerçeklerden uzak bu rapor ve iddialarla Suriye’de Nusra Cephesi, IŞİD ve daha başka isimler altında faaliyet gösteren terör örgütlerle birlikte onları destekleyen güç ve devletlere de siyasi örtü temin ettiğine dikkat çekti.

Suriye temsilciliği İHYK’nin Suriye’deki durumlara ilişkin 10 Şubat tarihli raporunda dürüstlük, profesyonellik ve tarafsızlıktan yoksun olduğunu bir kez daha kanıtladığını belirtti. Raporun Suriye’de terör örgütleri ve destekçilerine apaçık hizmet niteliğinde olduğuna dikkat çeken temsilcilik, bunun BM misakı ve tüm uluslar arası kanun ve kararlara aykırı olduğunun altını çizdi.

Suriye temsilciliği İHYK’nin raporunda terör örgütlerin sivil yerleşim alanlarına gelişigüzel saldırılarının yanı sıra İsrail, ABD ve Türkiye rejiminin Suriye topraklarına saldırıları, bu ülkeler ve daha başkalarının IŞİD ve Nusra Cephesi gibi terör örgütlere direk ve dolaylı desteklerine hiçbir şekilde değinmemesini eleştirdi.

Suriye ordusunun Nusra Cephesine karşı operasyonlarıyla ilgili rapor içeriğini de eleştiren temsilcilik; Nusra Cephesinin uluslar arası terör örgütleri listesinde yer alan radikal bir terör örgütü olduğuna vurgu yaptı.

Temsilcilik raporda terör örgütlerinin bulunduğu ve hiçbir BM çalışanının olmadığı bölgelerde sözde kurbanlar ve sayıları hakkında dakik bilgiler olduğunun iddia edilmesinin çelişkisine dikkat çekti. Oysa ki BM çalışanlarının bulunduğu başkent Şam ve civarında 22 Ocak ila 12 Şubat tarihleri arasında teröristlerin fırlattıkları 885 füze sonucunda aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 44 vatandaşın şehit 158 vatandaşın yaralı düşmelerine raporda hiçbir şekilde değinilmemesini kınadı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.