Suriye İçişleri Bakanı: Filistinlileri Hedef Alan Saldırılar Direnişi Tasfiye Etmeyi Amaçlıyor

  • 07 Mayıs 2015
  • 690 kez görüntülendi.
Suriye İçişleri Bakanı: Filistinlileri Hedef Alan Saldırılar Direnişi Tasfiye Etmeyi Amaçlıyor

Suriye İçişleri Bakanı Muhammed el Şear, dün Filistin Kurtuluş Örgütü Yönetim Kurlundan Zekeriya el Ağa başkanlığındaki heyetle bir araya gelerek başta Yermük semti olmak üzere Filistinlilerin yoğunluklu olarak yaşadıkları bölgelerin durumlarına ilişkin fikir alışverişinde bulundu.

Filistinlilerin yaşadıkları bölgelerde meydana gelen olayların Filistin direnişini tasfiye etmeyi  amaçladığına işaret eden Şear, bölgedeki devletlerle halklar arasındaki çatışmaların tekfirci terörün ve destekçilerinin ortaya koydukları başlıklar üzerinden ilerlediğini belirtti.

Suriye hükümetinin, Yermük semtinde yaşanan problemlerin çözülmesiyle ilgili tutumundaki kararlılığına dikkat çeken Şear, Yermük semtinden çıkarak civardaki bölgelere sığınan Filistinlilerin ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli çabanın harcandığını beyan etti.

Filistin Kurtuluş Örgütü Yönetim Kurulu Heyeti Başkanı Ağa ise, heyetin düzenlediği bu Şam ziyaretinin, Filistinli mültecilerin yaşadıkları problemleri incelemeyi ve Filistinlilerin yoğunluklu olarak yaşadıkları ve silahlı terör grupları tarafından saldırılara maruz kalan bölgelerle ilgili çözümleri incelemeyi amaçladığını ifade etti.

Filistin Kurtuluş Örgütünün,  Filistinlilerle ilgili Suriye hükümetinin tutumunu desteklediğine işaret eden Ağa, Suriye ile ilgili kurulan komploların hezimete uğratılması için uygun icraatların alınması ve yaşanan krizin siyasi yöntemlerle çözülmesi gereğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.