Suriye: IŞİD ve ırkçı İsrail saldırıları ortak koordine olduğunu gösteriyor

  • 08 Mart 2022
  • 220 kez görüntülendi.
Suriye: IŞİD ve ırkçı İsrail saldırıları ortak koordine olduğunu gösteriyor

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı, ırkçı İsrail düşmanının terör örgütü “IŞİD” tarafından işlenen bir suçtan saatler sonra yerleşim bölgelerine yönelik saldırganlığının, aralarındaki doğrudan koordinasyon gerçeğini gösterdiğini belirtti.

Suriye Dışişleri Bakanlığı  dün yayınladığı bildiride, “6 Mart 2022’de terör örgütü ‘IŞİD’in işlediği ve  çok sayıda evlerine giden Suriyeli askerin ölümüne neden olan cinayetten saatler sonra, 7 Mart 2022’de  Şam kırsalındaki yerleşim bölgelerine İsrail düşmanının yeni bir saldırı başlatması asla tesadüf değildi” dedi.

Bu bağlamda Bakanlık, bu “IŞİD-İsrail” terörist saldırısının, iki suçlu taraf arasındaki doğru ve doğrudan koordinasyon gerçeğini gösterdiğine dikkat çekti.

Bakanlık beyanda, “Suriye Arap Cumhuriyeti, ırkçı İsrail’in Suriye’ye yönelik tekrarlanan ve kapsamlı saldırılarının yansımaları ve bu saldırıların, çocuklar ve kadınlar da dahil olmak üzere sivil nüfusu terörize etmenin yanı sıra, yaşam ve altyapıya verdiği ağır kayıplar konusunda uyarmıştı” ifadeleri ekledi.

Bakanlık, vahşi saldırganlıklarını örtbas etmek için uluslararası olayları istismar eden Siyonist varlığın ve “IŞİD”in, yalanları doğru kılmayacağını ve “İsrail” ile “IŞİD”in uluslararası toplumun önünde açıkça duran ortak hedeflerini desteklemek için yaptıkları konusunda dünyayı yanıltmayacağını vurguladı.

Bakanlık ayrıca, “Uluslararası meşruiyete ve uluslararası barış ve güvenlik konularının ele alınmasında Birleşmiş Milletler’in rolüne inanan Suriye Arap Cumhuriyeti, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere Güvenlik Konseyi’ni sorumluluğun önüne koyuyor ve bu saldırıları destekleyen bazı tarafların hizmet etmek şeklinde bu ciddi risklerle uluslararası hukuku görmezden gelmeme ve çifte standartlarla uğraşmamalarını talep ediyor” ifadelerle beyanını sonlandırdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.