Suriye: IŞİD’in Süleyman Şah Türbesine Saldırmaması, Türkiye Rejimiyle Olan Derin Bağlarını Kanıtlıyor…

  • 22 Şubat 2015
  • 741 kez görüntülendi.
Suriye: IŞİD’in Süleyman Şah Türbesine Saldırmaması, Türkiye Rejimiyle Olan Derin Bağlarını Kanıtlıyor…

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığında yetkili bir kaynak; Türkiye’deki rejimin, edatları olan Kaide Örgütünün kolları IŞİD, Nusra Cephesi ve daha başka terör çetelere verdiği destekle yetinmeyerek bugün erken saatlerde Suriye topraklarına çirkef bir saldırıda bulunduğunu belirtti.

SANA’ya bugün açıklama yapan kaynak; Türkiye dışişleri bakanlığının Süleyman Şah mezarını başka bir mekana taşıma operasyonundan bir gün önce Suriye’nin İstanbul’daki Konsolosluğuna resmi bir şekilde bildirdiğine dikkat çekti. Kaynak; fakat Türk otoritelerin 1921 yılında Türkiye ile o dönemin işgalci Fransız otoriteleri arasında imzalanan anlaşmanın öngördüğü gibi bu konuda Suriye’nin onayını beklemediğine vurgu yaptı.

Kaynak Türkiye rejiminin gerçek niyetlerinde dikkat ve şüphe çekici bir meseleye vurgu yaptı. Süleyman Şah Türbesinin Rakka kırsalında IŞİD teröristlerinin yoğun olarak bulundukları bir bölgede olduğuna işaret eden kaynak; IŞİD çetelerinin bölgede bulunan tüm mezarlar, türbeler ve kiliselerin yanı sıra çok sayıda mescit ve camiyi de yıkmalarına rağmen Süleyman Şah türbesine hiçbir şekilde saldırmadığının altını çizdi.

Kaynak IŞİD terör çetelerinin Süleyman Şah Türbesine herhangi bir saldırıda bulunmamalarının tekfirci terör örgütü ile Türkiye hükümeti arasındaki derin ilişki ve bağların bir kanıtı olduğuna dikkat çekti.

Açıklamasının sonunda kaynak; Türkiye rejiminin Süleyman Şah türbesine ilişkin anlaşmanın hükümlerini ihlal etmesinin, bu ihlalin yol açacağı sonuçlardan Türkiye otoritelerinin sorumlu olacağını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.