Suriye Kabile ve Aşiret Şeyhleri, Ortak Beyan Yayınladı…

  • 19 Ocak 2015
  • 1.006 kez görüntülendi.
Suriye Kabile ve Aşiret Şeyhleri, Ortak Beyan Yayınladı…

Suriye’de kabile ve aşiret şeyhleri ve önde gelenleri bugün Şam’daki Dama Rose Otelde tutumlarını birleştirme amacıyla düzenledikleri konferansın bitiminde ortak bir beyan yayınladı.

Beyanda kabile ve aşiret şeyhleri Suriye’deki krizin herhangi bir dış müdahale olmaksızın siyasi yollarla çözülmesi yönünde Moskova’da yapılacak görüş alışverişi buluşmasını desteklediklerini belirtti. Beyanda ilgili tüm taraflardan söz konusu buluşmanın başarılı olmasını sağlama ve Suriyelilerin acılarına son verme katkısında bulunmaları talep edildi.

Başta Suriye’nin toprak ve halk bütünlüğünün korunması olmak üzere ulusal ilke ve değerlere dokunulmamasının talep edildiği beyanda; ulusal egemenlik, bağımsızlık ve onurun önemle korunması öneminin altı çizildi.

Beyanda aşiret ve kabile şeyhleri; Suriye ordusunun yanında olduklarını, teröre karşı vatan ve vatandaşları savunan onurlu mücadelesini azimle desteklediklerinin altını çizdiler.

Kabile ve aşiret şeyhleri güzelim vatan topraklarının her karışının tekfirci ve hain teröristlerden temizlenmesinde ordu birliklerinin saflarında savaşma kararlılığında olduklarını vurguladı.

Teröre herhangi bir şekilde destek veren devlet ve tarafların bu desteklerini kesmelerine zorlanmaları talebinde bulunan aşiret ve kabile şeyhleri; terörün bertaraf edilmesi için kaynaklarının kurutulması gereğinin altını çizdi.

Bu arada konferansta konuşan Suriye Aşiretleri Meclisinin Başkanı Şeyh Faysal Abdurrahman; gerek yurtiçi gerek yurtdışı muhalefet yada kim olursa olsun Suriye’de kırmızı çizgiyi aşmalarına izin verilmeyeceğinin altını çizdi.

Abdurrahman bu kırmızı çizgide Suriye’nin şanlı bayrağı ve kahraman ordusunun yer aldığına dikkat çekerken, bunlara yönelik herhangi bir saldırının kesinlikle ve hiçbir şekilde kabul edilemez olduğuna vurgu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.