Suriye: Kimyasal maddeler Türkiye kanalıyla teröristlere gönderiliyor

  • 13 Nisan 2017
  • 1.383 kez görüntülendi.
Suriye: Kimyasal maddeler Türkiye kanalıyla teröristlere gönderiliyor

Suriye’nin BM daimi temsilcisi Beşarel’Caferi, Suriye yönetiminin teröristlerin kimyasal silahlardan yararlandıklarına dair 90’dan fazla mektubu BM’ye verdiğini; ”sarin gazı dahil kimyasal maddeler Türkiye üzerinden teröristlere ulaştırılmaktadır’ dedi.

Daha önce de benzeri kimyasalların Türkiye üzerinden Suriye’de teröristlere gönderildiğine dair raporlar yayınlanmıştı.

Bu arada Suriye’nin BM daimi temsilcisi Beşar el’Caferi, dün gece BM Güvenlik konseyi oturumunda yaptığı açıklamada, İdlib’deki kuşkulu kimyasal saldırıyla ilgili olarak ABD; İngiltere ve Fransa’nın  gerçek dışı ve düşmanca tutumlarını eleştirirken, ”IŞİD aleyhinde  sözde uluslararası koalisyon, IŞİD’i, en’nusra cephesi gibi Suriye’ye saldıran terör örgütlerine destek veriyorlar” dedi.

Bilindiği gibi 4 nisan tarihinde İdlib yakınlarında yer alan Han Şeyhun bölgesinde düzenlenen kuşkulu kimyasal saldırıda  en az 100 kişi ölmüş 400 kişi de yaralanmıştı.

Bu hadisenin ardından ABD, İngiltere ve Fransa gibi  teröristlerin hamileri ağız birliğiyle, bu saldırıdan Suriye yönetimini sorumlu tutan açıklamalar yapmışlar ama Suriye yönetimi ise bu iddiaları reddetmiştir.

Uzmanların bir çoğu bu tür silahlardan dolayı Suriye yönetiminin  suçlanmaya çalışılmasının temelinde, Suriye ordusunun teröristlere karşı zaferleri karşısında   kamuoyunu gerçeklerden saptırmanın olduğunu bildirmekteler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.