Suriye konulu Cenevre 5 müzakreleri sona erdi

  • 01 Nisan 2017
  • 1.016 kez görüntülendi.
Suriye konulu Cenevre 5 müzakreleri sona erdi

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, İsviçre’nin Cenevre kentinde 22 Mart’ta başlayan ve 9 gün süren Suriye konulu 5. tur görüşmelerin son gününde, Şam yönetimi temsilci heyeti ve muhalefet heyeti ile ayrı ayrı görüştü.

Mistura, görüşmelerin ardından BM Cenevre Ofisi’nde düzenlediği basın toplantısında temaslarını değerlendirdi.

BM Suriye Özel Temsilcisi de Mistura, İsviçre’nin Cenevre kentinde süren 5. tur Suriye görüşmelerinin siyasi geçiş için “hazırlık niteliğinde” tamamlandığını söyledi.

Mistura, “Sahadaki çok ciddi zorluklara rağmen kimse çekip gitmedi. Bir önceki turda ‘tren istasyonda hazır’ demiştim. Şimdi treninin istasyondan yola çıktığını söyleyebiliriz. Yavaş, ama ilerliyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Tarafların 6. tur görüşmelere katılmak için arzulu ve hazır oldukları söyleyen Mistura, verilen arada tarafların geçiş yönetimi, anayasa, seçimler ve terörizmle mücadeleden oluşan 4 başlık üzerinde kapsamlı çalışma fırsatı bulacaklarını kaydetti.

Müzakerelerden mucize beklenmemesi gerektiğini belirten de Mistura, tüm konular üzerine anlaşma sağlanmadığı müddetçe aslında hiç bir konuda anlaşma sağlanmadığı anlamında olduğunu belirtti.

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ayrıca tarafların 6. tur görüşmelere katılmak için istekli olduklarına değinerek, bir sonraki görüşme turunun takvimi için BM genel sekreteri ve BMGK ile görüşmesi gerektiğini de sözlerine ekledi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.