Suriye krizinin çözümüne vurgu

  • 13 Ocak 2017
  • 1.093 kez görüntülendi.
Suriye krizinin çözümüne vurgu

İran Dışişleri Bakanlığı Arap ve Afrika ilişkileri Yardımcısı, Suriye’ye kayıtsız şartsız insani yardımların sevk edilmesiyle birlikte terörizmle mücadelenin devam ettirilmesini talep etti.

Mehr haber ajansının verdiği habere göre, İran Dışişleri Bakanlığı  Arap ve Afrika ilişkileri Yardımcısı Hüseyin Cabiri Ensari, Brüksel’de AB Dış Politika Genel Sekreteri Helga Schmidt’le görüştü.

Suriye krizine ilişkin fikir alışverişi yapan iki taraf, bu tür sorunların ortadan kaldırılması için siyasal çözüm yollarına başvurulması üzerinde anlaştı.

Cabiri Ensari bu görüşmede, İran’ın bölgesel sorunların çözülmesi için askeri müdahalelerin etkili olma yaklaşımına karşı olduğunu vurguladı ve özellikle Suriye sorununun tek çözüm yolunun bu ülkenin toprak bütünlüğü ve milli egemenliğinin korunmasıyla birlikte Suriye halkına kendi kaderini belirleme hakkı vermek olduğunun altını çizdi.

Ensari ayrıca Suriye’ye kayıtsız şartsız insani yardımların sevk edilmesiyle birlikte terörizmle mücadelenin devam ettirilmesini talep etti.

Helga Schmidt de bu görüşmede, İran’la Suriye krizini görüşmelerinin amacını bu ülkenin bölgesel olaylarda anahtar role sahip olmasından dolayı birlikte yapılacak işbirliği aracılığıyla Suriye’de ateşkes ve yeniden yapılandırma sürecinin başlatılması için pratik adımlar atmak olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.