Suriye krizinin en büyük mağduru milletidir

  • 16 Nisan 2017
  • 1.233 kez görüntülendi.
Suriye krizinin en büyük mağduru milletidir

İran Dışişleri Bakanlığı Arap ve Afrika İlişkiler Sorumlusu, Suriye krizinin en büyük mağduru olan milletinin mevcut felaketten bir an önce kurtarılması gerektiğini ifade etti.

İran Dışişleri Bakanlığı Arap ve Afrika İlişkiler Sorumlusu Cabiri Ensari, telegram kanalında bir yazılı açıklama paylaşarak teröristlerin Suriye’deki cinayetlerini şiddetle kınadı ve Suriye devleti ile milletine başsağlığı diledi.

Yazılı açıklamada, “Suriye’nin kuzeyindeki “Fua” ve “Kefarya” ilçelerinde yaşayan mazlum Şiiler aylardır teröristlerin dayattığı ölüm, açlık ve kuşatma gibi tehditlere maruz kalmıştır. Son anlaşma çerçevesinde ülkenin diğer kesimleriyle tahliye edilirken bu sivillerin konvoyuna adi ve cani teröristler tarafından barbarca terör saldırısı gerçekleşti. Bu masum insanların şehit düşürülmesi 6 seneden beri kendi amaçlarına ulaşabilmek için terörizmi araç olarak kullanan ve sivil kitlenin ölümünü bile izleyen savaş yanlısı ve savaş tüccarlarının yeni bir rezalete damga vurduğunu gösterdi. Suriye krizinin en büyük mağduru olan bu ülkenin masum halkı, krizin bir an evvel sonlandırılmasını ve felaketten kurtarılmasını talep etmektedir” ifadelerine yer verildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.