Suriye: Kürt güçlerin geri çekilmesiyle Türkiye’nin saldırılarını sürdürmesi için bahanesi kalmadı

  • 28 Ekim 2019
  • 2.582 kez görüntülendi.
Suriye: Kürt güçlerin geri çekilmesiyle Türkiye’nin saldırılarını sürdürmesi için bahanesi kalmadı

Suriye dışiÅŸleri bakanlığı, Kürt silahlı milis güçlerin Türkiye sınır bölgelerinden çekilmesiyle Türkiye’nin Suriye topraklarına saldırılarına devam etmesi için bir bahane kalmadığını bildirdi.

Fars Haber Ajansına göre, Åžam yönetimi, Suriye’nin kuzeyindeki silahlı grupların, Ordusu ile doÄŸrudan koordinasyon içerisinde 30 kilometre derinliÄŸe çekilmesini memnuniyetle karşılarken, ” bu adımın Suriye topraklarına Türkiye ordusunun gaspçı saldırganlığının temel bahanesini etkisizleÅŸtirdiÄŸini” vurguladı.

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı’nda resmi bir kaynak dün SANA’ya yaptığı açıklamada, Suriye Cumhuriyeti’nin bu geri çekilmenin, Türkiye’nin acımasız saldırısına yönelik temel bahanesini düşürdüğünü, aynı zamanda Suriye’nin haklarının ve görevlerinin yer aldığı ulusal dokunun güvenliğini ve bütünlüğünü sağlamak için, herkesi kapsadığını vurguladı.

Kaynak, Suriye’nin evlatlarını kucaklamak, Suriye toplumuna yeniden entegrasyonlarını sağlamak ve herkesin Suriye ulusal birlik topraklarına ve insanlarına geri dönmelerini sağlamak için yardım sağlamak için çalışacağını belirtti.

BilindiÄŸi gibi Türkiye cumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ve Rusya cumhurbaÅŸkanı Putin arasında 17 ekim’de varılan  anlaÅŸmaya göre, Suriye’nin Türkiye sınırlarındaki Kürt silahlı milis güçlerin o bölgelerden  geri çekilmesi ve Türkiye ordusunun da saldırılarını durdurması konusunda mutabakata varılmıştı.  Ama alınan haberlere göre Kürt silahlı güçlerin geri çekilmesine raÄŸmen Türkiye ordusunun hala saldırılarını sürdürdüğü anlaşılıyor./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.