Suriye Meclis Başkanı Lahham, Tiran’da Temaslarını Sürdürüyor

  • 19 Şubat 2016
  • 1.188 kez görüntülendi.
Suriye Meclis Başkanı Lahham, Tiran’da Temaslarını Sürdürüyor

Suriye Halk Meclisi Başkanı Muhammed Cihat el Lahham Suriye’nin dostlarla işbirliği içinde ulusal temel öncelik olarak uluslar arası teröre karşı mücadelesini sürdürme kararlılığında olduğunu bir kez daha vurguladı.

Arnavut’un başkenti Tiran’da Akdeniz Ülkeleri Parlamento Cemiyetinin toplantılarına katılımı çerçevesinde cemiyet başkanı Lhou el Marbouh ile bir araya gelen Lahham; Suriye, Libya, Mısır, Tunus ya da Akdeniz’in diğer ülkelerinin maruz kaldıkları terörün, Batılı devletlerin müdahaleleri ve bölgesel kimi rejimlerin işbirlikleri sonucunda olduğunu ifade etti. Lahham Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar gibi bir kısım bölgesel rejimlerin dünyanın her yerinden toplatılan tekfirci ve kiralık teröristlere muhtelif tür desteklerine ışık tuttu.

Kimi tarafların ‘Suriyeli mülteciler’ ve Suriye’deki insani durumlar konusunda yaptıkları propagandaya da vurgu yapan Lahham; Suriyelilerin tehcir edilmelerinden ve insani durumların kötüleşmesinin asıl nedenleri olan bu tarafların gerçekleri çarpıttıklarını belirtti.

Asamble Başkanı Marbouh Suriye’deki krizin çözümü konusunda asamblenin etkin bir rol oynamaya hazır olduğunu ifade ederken kimi taraflar ve medya kurumlarının Suriyeli mültecilerin durumunu fırsat kullandıklarının da bilindiğini söyledi.

Lahham Fransa Heyeti Başkanıyla Durumları İnceledi

Tiran’daki temasları kapsamında Meclis Başkanı Lahham ayrıca Asamble toplantılarında Fransız heyeti başkanı ve Fransa Ulusal Cemiyeti Üyesi Michel Vauzelle ile bir araya gelerek özellikle Suriye başta olmak üzere Akdeniz ülkelerindeki durumları masaya yatırdı.

Fransa’nın Suriye’deki kriz konusunda oynadığı role odaklanılan görüşmede Lahham ABD komutasındaki uluslar arası koalisyonun terörle mücadelede ciddiyetsizliğine dikkat çekti.

Vauzelle ise Fransa’nın Suriye ve halkına önem verdiğini ifade ederken Fransa parlamentosunun siyasi çözümün sağlanmasına katkı sağlama temennisini dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.