Suriye Müftüsü: Siyonist İsrail rejimi sadece direniş ile yok olur

  • 19 Aralık 2017
  • 977 kez görüntülendi.
Suriye Müftüsü: Siyonist İsrail rejimi sadece direniş ile yok olur

Cumhuriyet Müftüsü Ahmet Bedrettin Hassun, siyonist İsrail rejiminin yok edilmesinde tek seçeneğin direniş olduğunu bildirdi.

Sana haber ajansının bildirdiğine göre Cumhuriyet Müftüsü Ahmet Bedrettin Hassun ve Antakya ve Tüm Doğu Süryani Ortodokslar Patriği Dünya Süryani Ortodokslar Kilisesi Yüksek Başkanı Patrik Mar Ignatios II. Afram’ın katılımıyla Lazkiye’de Kudüs ile dayanışma etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte konuşan Cumhuriyet Müftüsü Hassun, Kudüs’e düşman olan ve gaspçı İsrail tarafından ele geçirilmesine izin verenlerin Suriye ve halkına düşman tarafların bizzat kendileri olduğuna dikkat çekti. Hassun fakat bu düşmanların Suriye’yi parçalama planlarında başarısız kaldıkları gibi Kudüs’ü parçalama ve milletin asıl pusulasını şaşırtma planlarında başarısız kalacaklarını ifade etti.

Kendi tarafından Patrik II. Afram; ABD Başkanı Donald Trump’un Kudüs’ü gaspçı İsrail’in başkenti olarak tanıma kararının şahsi ve siyasi çıkarlar doğrultusunda geldiğine kaydetti.

Tüm uluslar arası kararlar ve meşruluğun yanı sıra insan haklarının Kudüs’ün Filistin toprakları olduğunu net bir şekilde kanıtladığına dikkat çeken Patrik II. Afram; bu gerçeğin ne kararlarla ne de hiçbir şekilde değiştirilemeyeceğini ifade etti. Patrik II. Afram bu gibi kararların Kudüs’ün semavi dinler için taşıdığı kutsallıkları olumsuz etkilediğini söyledi.

Lazkiye Valisi İbrahim Hızır el Salim de konuşmasında Kudüs’ün sahip olduğu tarihsel, kültürel ve sosyal değerlerinin Suriye ve Suriyeliler tarafından iyi bir şekilde idrak edilmiş olmasıyla her daim Suriye ve Suriyelilerin temel pusulası olarak kalacağını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.