Suriye Ordusu Çok Sayıda Aileyi Tahliye Edip Teröristlerden Kurtardı

  • 13 Mart 2018
  • 928 kez görüntülendi.
Suriye Ordusu Çok Sayıda Aileyi Tahliye Edip Teröristlerden Kurtardı

Suriye Ordu birliklerinin bugün başkent Şam kırsalı Doğu Ğuta’da Nusra Cephesi ve müttefikleri diğer terör örgütlerin canlı kalkan olarak kullandıkları birçok aileyi kurtarıp tahliye etmeyi başardı.

Vafidin Bölgesinde sivillerin tahliyesi için temin edilen insani koridorun ucunda saha kaynakları bugün ordu birliklerinin güvenliklerini temin etmeleri sonucunda büyük çoğunluğu çocuk, yaşlı ve hasta vatandaşlardan oluşan onlarca sivil vatandaşın insani koridordan çıktıklarını belirtti.

Kaynaklar tahliye edilen sivil vatandaşların Vafidin Bölgesinde bekleyen ambulans araçları ve mobil poliklinikler aracılığı ile gerekli tıbbi yardımı almaları ardından otobüslerle geçici ikamet merkezlerine aktarıldıklarını ifade etti.

Terör cehenneminden kurtulmalarının sevincini ifade eden sivil vatandaşlar; “Doğu Ğuta’da ‘ılımlı muhalifler’ adı verilen teröristler bizleri silah zoruyla tutup canlı kalkan olarak kullandılar. Yıllardır günü birlik olarak bizlere saldırıp mallarımızı gasp ettiler. Bu teröristlerin bizlere yaşattıkları cehennemi kelimelerle anlatmak mümkün değildir..” şeklinde konuştular.

Doğu Ğuta’da bulunan sivil vatandaşları teröristlere karşı intifadaya davet eden sivil vatandaşlar; en yakın ordu noktasına sığınmalarına çağırdılar.

Suriye Ordu birlikleri dün Medyere eksenindeki ikinci insani koridor üzerinden yine birçok aileyi terörden kurtarıp geçici ikamet merkezlerine aktarmışlardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.