Suriye ordusu, düşen uçağın pilotunu kurtardı

  • 20 Haziran 2017
  • 1.458 kez görüntülendi.
Suriye ordusu, düşen uçağın pilotunu kurtardı

Suriye ordusu, Amerika uçaklarınca hedef alınarak düşürülen Suriye savaş uçağının pilotunu kurtardı.

Pazar günü öğleden sonra, Suriye’nin Rakka kentinin kuzeyinde bir ABD savaş uçağı, Suriye ordusuna ait bir savaş uçağını düşürmüştü.

Suriyeli bir kaynak Sputnik’e yaptığı açıklamada Suriye ordusunun dün geniş bir operasyon başlatarak uçağın pilotu Albay Ali Fahd’ı Şuveyhat köyünde kurtarmayı başardığnıı ve pilotun sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.

Pilot uçağının ABD uçağınca vurularak düşürülmesinden sonra paraşütle atlayarak kurtulmayı başarmıştı.

Suriye ordusu bu konuyla ilgili yayınladığı bildiride uluslar arası kanun ve kararlara tamamen aykırı olan ve IŞİD’e karşı savaştığı iddialarıyla hiçbir ilgisi olmayan söz konusu gayrı meşru koalisyonun uçağı düşürmesiyle ABD ve müttefiklerinin terörle mücadeleyle hiçbir ilgisi olmadığını bir kez daha kuşkuya yer kalmaksızın kanıtladığının altını çizdi. ABD ve koalisyonunun IŞİD’e karşı operasyon düzenlediği sırada Suriye orduna ait bir uçağı düşürmelerinin açık ve aleni bir şekilde IŞİD’e destek niteliği taşıdığına dikkat çeken Komutanlık; Suriye topraklarının tamamında teröre karşı savaşta meşru hakka sahip olan ve müttefikleriyle birlikte IŞİD’e karşı yegane etkin mücadeleyi veren Suriye ordusunu terör karşısında zayıflatmayı amaçladığını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.