Suriye Ordusu, IŞİD ve Nusra Cephesine Yönelik Operasyonlarına Aralıksız Devam Ediyor

  • 23 Mart 2016
  • 943 kez görüntülendi.
Suriye Ordusu, IŞİD ve Nusra Cephesine Yönelik Operasyonlarına Aralıksız Devam Ediyor

Vatan koruyucuları Suriye ordu birlikleri IŞİD ve Kaide Örgütünün Suriye kolu Nusra Cephesine karşı operasyonlarını bugün sürdürürlerken, bugün yine sayı ve araçlarıyla onları ağır kayıplara uğrattı.

HOMS:

SANA’ya açıklama yapan askeri bir kaynak hava güçlerimizden destek alan ordu birliklerinin bugün Homs kırsalının güneydoğusu Karyeteyn ve il kırsalının doğusu Tedmur kentlerinin yanı sıra Tedmur – Suhna otoyolu üzerinde IŞİD mevkileri ve araçlarını muhtevalarıyla imha ettiklerini belirtti. Kaynak operasyonlarda aralarında saha komutanlarının bulunduğu onlarca tekfircinin öldürüldüğünü, cephane ve terörist taşıyan birçok aracın da imha edildiğini aktardı.

Hava güçlerinin Homs Kentinin yaklaşık 70 km doğusuna düşen Um Sahric Köyü ve Şair Petrol Platformunun batısına ilaveten Vadi Abyad Baraj Bölgesinde IŞİD’in siper ve hareket eksenlerini hedef aldıklarını belirten kaynak; buralarda da yine çok sayıda teröristi ölü ve yaralı düşürüp araç, silah ve mühimmatlarını yok ettiklerini söyledi.

Öğleden sonra açıklama yapan askeri kaynak, ordu birliklerinin Halk Savunma Güçleriyle işbirliği içinde Homs kırsalının doğusu Tedmur Bölgesinde Palmira Kalesinin kuzeybatısına düşen Tar Dağının kuzey ve batı yamaçlarıyla birlikte Tedmur Üçgeninin kenarlarında yüksek sayıda tekfirciyi öldürmeleri ardından bu bölgeleri kontrollerine geçirdiklerini aktardı.

SANA’ya açıklama yapan askeri kaynak ordu birliklerinin destekçi güçlerle işbirliği içinde Homs kırsalının doğusu Tedmur Üçgeninin yanı sıra Tedmur Kentine batı ve güneybatı kenarlarından bakan tüm stratejik bölgeleri kontrollerine geçirdiklerini belirtti.

DEYREZZOR:

Askeri kaynak ordu birliklerinin Deyrezzor ve kırsalının muhtelif bölgelerinde IŞİD tekfircilerini ağır kayıplara uğratmaya devam ettiklerini belirtirken Deyrezzor Kentinin Sanayi Semti kenarlarında intihar eylemcisi bir IŞİD’linin kullandığı bombalı bir aracı hedefe ulaşmadan önce imha ettiklerini belirtti. Kaynak bombalı aracın büyük miktarda patlayıcı ile hazırlanmış olduğuna dikkat çekerken, imha edilmesi ardından saldırgan çetelerle yaşanan çatışmalarda yüksek sayıda teröristin öldürüldüğünü sözlerine ekledi.

HAMA:

Askeri kaynak SANA’ya açıklamasında hava güçlerinin Hama kırsalının Ebu Cbeylat, Ukeyrebbat, Ekş, Orta Kastal, Cub el Reyyan, Cruh, Ravda, ,Resm el Tiyna ve Um el Cub bölgelerinde IŞİD Örgütünün araç ve mevkilerini muhtevalarıyla imha ettiklerini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.