Suriye Ordusu Palmira’da Zaferin Eşiğinde!

  • 16 Mart 2016
  • 1.240 kez görüntülendi.
Suriye Ordusu Palmira’da Zaferin Eşiğinde!

Suriye ordusu Palmira’nın kapısına dayandı. Fransız TV5 Monde kanalı, Suriye ordusunun Palmira’da yeni bir zafer kazanacağını belirtti.

Palmira’nın stratejik öneme sahip olmanın yanı sıra, sembolik bir anlamının da olduğunu belirten Fransız televizyonu, bir yıl önce IŞİD başarılarının simgesi haline gelen kentin, şimdi de başarısızlıklarını sergilediğini kaydetti.

‘SURİYE ORDUSU IŞİD’İ GERİ ÇEKİLMEYE ZORLUYOR’

Fransız televizyonu, Palmira etrafındaki tepelerin yoğun bombardımana maruz kaldığını belirterek, “Suriye ordusu, düşmanı tüm silahlardan vurarak geri çekilmeye zorluyor. Ordunun hedefi, IŞİD’in elindeki yüksekliği kontrol altına almak” dedi.
Rus televizyonu Rossiya’nın Palmira görüntülerine de yer veren Fransız kanal, “Bu görüntüler, operasyonun başladığını gösteriyor. Yoğun bombardımanın ardından başlatılan saldırı sırasında Suriye ordusu 4 günde 4 kilometre ilerledi” ifadelerini kullandı.

‘PALMİRA’YI ALINCA RAKKA’YA GİDEBİLECEĞİZ’

Palmira’dan konuşan TV5 Monde muhabiri, Suriye ordusunun ele geçirdiği bölgedeki zırhlı araç iskeletlerini göstererek, “Bu iskeletler, burada yaşanan şiddetli çatışmaları hatırlatıyor. Şu anda Halep ve Palmira arasında, 10 gün önce şiddetli çatışmaların yaşandığı yerde bulunuyoruz. Suriye ordusu, Palmira’ya saldırıyı önemli bir operasyon olarak görüyor” dedi.

Fransız kanala konuşan Suriyeli bir askeri yetkili, “Palmira’yı geri almak çok önemli, çünkü bu şehir doğuya açılan kapıdır, buradan Rakka ve Deyr ez-Zor’a gidebileceğiz” ifadesini kullandı.

Palmira, stratejik öneminin yanı sıra, tüm dünyanın bildiği tarihi anıtları sayesinde büyük sembolik önem de taşıyor. Anıtların bir kısmı IŞİD tarafından yerle bir edilmişti. Terör örgütü, şehir geçen yılın mayıs ayında ele geçirmiş ve bu başarı, IŞİD saldırısının simgesi haline gelmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.