Suriye Ordusu Radikal ve Hain Terör Çetelerine Yönelik Operasyonlarını Sürdürüyor.

  • 21 Mart 2015
  • 684 kez görüntülendi.
Suriye Ordusu Radikal ve Hain Terör Çetelerine Yönelik Operasyonlarını Sürdürüyor.

Yurdun her yerinde radikal ve vatan haini terör çetelerine yönelik operasyonlarını başarıyla sürdüren Suriye ordu birlikleri bugün de birçok bölgede onları sayı ve araçlarıyla ağır kayıplara uğrattı.

İdlib Kırsalında Araçları ve Cephaneleriyle Etkisizleştirildiler

Askeri kaynak ordu birliklerinin İdlib kırsalında Türkiye’deki rejimin desteği ile bölgeye giren ve halka karşı vahşetler işleyen çokuluslu radikal terör çetelerini ağır kayıplara uğratmaya devam ettiklerini belirtti.

Kaynak ordu birliklerinin İdlib kırsalının Teftanaz, Benniş, Tel el Rumman, Feylon, ve Enb bölgelerinde karargah ve kümelenme yerlerini muhtevalarıyla imha ettiklerini aktardı. Operasyonlarda aralarında yabancı ve saha komutanlarının bulunduğu onlarca teröristin öldürüldüğünü ifade eden kaynak; bir kısmı ağır makineli silahla donatılmış birçok araçlarının da taşıdıkları terörist ve cephaneyle birlikte imha edildiğini sözlerine ekledi.

Radikal ve hain teröristlerin stratejik derinliğini temsil eden Türkiye topraklarından yüksek sayılarla yabancı teröristlerin toplanıp oradan da muhtelif bölgelere dağıldıkları Sahl el Roj Bölgesinde ise ordu birlikleri; kümelenme yerleri ve araçlarını muhtevalarıyla imha etti.

Homs Kırsalında Başarılı Operasyonlar Sürüyor

Homs kırsalında teröristlerin bulundukları her yerde onları kovalama ve karargahlarını hedef alma operasyonlarını sürdüren ordu birlikleri halk savunma güçleriyle işbirliği içinde Beyt el Mukantar Bölgesinde bir terör grubunu tüm üyeleri ve araçlarıyla birlikte etkisizleştirdi.

Homs kırsalının doğusunda Doğu Sellam ile Sultaniye bölgeleri arasında hareket eden iki terör grubunu da yine tüm üyeleri ve teçhizatlarıyla etkisizleştiren ordu birlikleri; Cub Cerrah ve Unk el Hava mıntıkalarında birçok terörist ölü yaralı ele geçirildi.

Bu arada Homs kırsalının doğusundan Hama kırsalının Selemiye Bölgesine kadar uzanan bölgelerde geneli Kaide Örgütünün Suriye kolu olan Nusra Cephesine tabi olan muhtelif adlandırmalar altında birçok terör oluşumu yayılıyor. Başta Suudi Arabistan ve Türkiye’deki rejim tarafından maddi ve lojistik destek alan bu terör çeteleri patronlarının yönlendirmeleri dahilinde bölgede masum halk saflarında katliamlarda bulunma ve hizmet altyapısını sabote etme eylemleri düzenliyor.

Ordu birlikleri badiye (çöl) bölgesindeki petrol kuyularına geçit olarak kullandıkları Homs kırsalının Rhum Bölgesinde ise IŞİD çetelerinden çok sayıda azılı teröristi suç edatlarıyla birlikte etkisizleştirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.