Suriye ordusu Rakka’ya girdi

  • 07 Haziran 2017
  • 1.657 kez görüntülendi.
Suriye ordusu Rakka’ya girdi

Haber kaynakları Suriye ordusunun IŞİD terör örgütünün ana merkezi Rakka eyaletine girdiğini bildirdiler.

İRİB haber ajansının verdiği habere göre merkezi Londra’da bulunan Suriye insan hakları izleme örgütü müdürü Rami Abdurrahman, Suriye ordusu güçlerinin Halep’i ele geçirdikten bir yıl sonra ilk kez Rakka’ya girdiklerini bildirdi.

Halep Rakka’nın batısında bulunmaktadır ve geçen yıl muhtelif terör örgütlerinin işgalinden kurtarılmıştı

Rami, Suriye ordusunun Rusya savaş uçaklarının hava desteği ile ilerleme kaydettiğini bildirerek bu güçlerin dün öğleden sonra IŞİD terör örgütü güçleri ile şiddetli çatışmaya girerek bu eyalette iki önemli merkezi ele geçirdiklerini bildirdi.

Bu haber daha sonra Suriye ordusu bir komutanı tarafından da doğrulandı.

Suriye ordusu, bugün itibariyle Rakka vilayetine yeniden girdi.  Al Masdar’ın haberine göre ordu güçleri, Halep-Rakka vilayet sınırındaki 6 köyde kontrolü sağladı.

IŞİD’in Halep’teki son merkezi Meskene’yi ele geçirdikten sonra doğu hattında ilerleyişini sürdüren birlikler, uzun bir aradan sonra Rakka’ya yeniden girerken bugünkü gelişmelerin Hanasır’daki IŞİD teröristlerinin çekilmesini sağlaması bekleniyor. Hanasır’da IŞİD sürekli olarak Halep’in ülkenin geri kalanıyla bağlantısını sağlayan ikmal hattına saldırılarda bulunuyordu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.