Suriye Ordusu, Siyonist Teröristlere Göz Açtırmıyor; Ülke Genelinde Yüzlerce Terörist Öldürüldü

  • 13 Mayıs 2015
  • 872 kez görüntülendi.
Suriye Ordusu, Siyonist Teröristlere Göz Açtırmıyor; Ülke Genelinde Yüzlerce Terörist Öldürüldü

Şam, Dera, Homs, Hama, Kunaytra ve Süveyda illerinde Türkiye ve Âl Suud rejimlerinin destek ve yönlendirmeleriyle faaliyet gösteren radikal örgütlerin mevki ve siperlerini hedef alan kahraman Suriye birlikleri; teröristleri sayı ve teçhizatlarıyla ağır kayıplara uğratmaya devam etti.

ŞAM :

Askeri kaynak; ordu birliklerinin Hizbullah güçleriyle işbirliği içinde Şam kırsalı Kalemun Bölgesinin Musa Tepesi ve Ras el Muara dağlarında kontrol ve güvenliği sağladıklarını ifade etti.

Kaynak; operasyonlarda terör örgütlerinden büyük sayıda teröristin öldürülüp havzalarındaki silah ve mühimmatın da imha edildiğini aktardı.

Ordu birliklerinin direniş güçleriyle işbirliği içinde Musa Tepesi çevresinde kaçan teröristleri kovalama operasyonlarını sürdürdüklerini aktaran kaynak; bu operasyonlara eş zamanlı olarak Flayta Beldesinin dağlık arazilerinde terör mevkilerini de imha ettiklerini belirtti.

Batı Kalemun Bölgesinin Tfayl Beldesi güneyinde terör çetelerinin bir kısım askeri noktalara saldırı girişimlerini çökerten ordu birlikleri, aralarında tehlikeli ve yabancıların bulunduğu onlarca teröristi öldürdü.

DERA :

Öte yandan ordu birliklerinin Dera kırsalının güneyi Nasib Sınır Kapısı civarında Vahhabi Âl Suud rejiminin desteklediği teröristlerin toplanma yerlerini hedef aldıklarını söyleyen kaynak; tekfirci ve hainlerin saflarında ağır kayıplara yol açtıklarını  sözlerine ekledi.

Kaynak; Dera kırsalının Etman Beldesinde ise ‘Musanna İslami Hareketi’ ve Nusra Cephesine karşı askeri operasyonlarını sürdüren ordu birliklerinin; çok sayıda teröristi ölü ve yaralı düşürüp havzalarında bulunan silah ve mühimmatlarını da imha ettiklerini belirtti.

Bu arada ordu birlikleri Dera Beled’te teröristlere ait bir karargahı muhtevalarıyla birlikte imha ederek içindeki tüm teröristleri öldürdü.

KUNAYTRA :

Kunaytra kırsalında ise askeri kaynak, ordu birliklerinin Dera il idari sınırlarına yakın Meshara Beldesinde Nusra Cephesi ve diğer örgütlerin yuva ve kümelenme yerlerini hedef almaları sonucunda birçok teröristi ölü ve yaralı düşürüp araç, cephane ve silahlarını da imha ettiklerini söyledi.

HOMS :

Askeri kaynak; hava güçlerinin Homs iline tabi Tedmur kırsalına düşen Biir Havaye el Şems Bölgesine ilaveten Vadi el Sükker, Örnek Köy ve Cebel el Dahik bölgelerinde IŞİD’in toplanma yerleri ve mevkilerini hedef aldıklarını aktardı.

Kaynak; operasyonlarda çok sayıda teröristin ölü ve yaralı düşürülüp muhtelif tür makineli silahlarla donatılmış araç konvoyunun imha edildiğine dikkat çekti.

SÜVEYDA :

Diğer yandan askeri kaynak, ordu birliklerinin Süveyda kırsalının kuzeyinde Kuzey ve Güney İşheyb bölgelerine ilaveten Fidyeyn Tepelerinde IŞİD terör örgütünden çok sayıda teröristi araç ve ağır silahlarıyla etkisizleştirdiklerini belirtti.

HAMA:

Bu arada askeri kaynak, ordu birliklerinin Hama kuzey kırsalı Latamina Beldesinde Türkiye’deki rejimin desteklediği Kaide Örgütünün Suriye kolu Nusra Cephesine tabi aralarında yabancıların bulunduğu çok sayıda teröristi öldürdüklerini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.