Suriye Ordusu, Tekfirci Teröristleri Ağır Kayıplara Uğratıyor

  • 11 Aralık 2015
  • 901 kez görüntülendi.
Suriye Ordusu, Tekfirci Teröristleri Ağır Kayıplara Uğratıyor

Dış güçler ve istihbarat birimlerinin patronajlığında Suriye’de terör estiren kiralık ve tekfirci çetelere karşı başarılı operasyonlarını sürdüren Suriye ordu birlikleri bugün bu çeteleri birçok bölgede ağır kayıplara uğratmaya devam etti.

LAZKİYE:

SANA’ya açıklama yapan askeri bir kaynak; ordu birliklerinin Türkiye ve Âl Suud rejiminden destek alan Nusra Cephesi ve diğer terör grupların Lazkiye kırsalının kuzeyi Utayra Dağı, Fransız Kulesini çevreleyen tepeleri, el Kızğadar ve Azr dağlarına sızma girişimlerini çökerttiklerini ifade etti.

Kaynak; operasyonlarda onlarca teröristin öldürülüp silah ve mühimmatlarının da imha edildiğine dikkat çekti.

DERA:

Dera ve kırsalında ise İsrail’e bağlı Nusra Cephesi ve diğer radikal terör örgütlere yönelik operasyonlarını sürdüren ordu birlikleri; Dera Beled’in muhtelif bölgelerinde teröristlerin mevki ve karargahlarını yoğun ateşe tuttu. Operasyonlarda çok sayıda terörist ölü ve yaralı düşürülürken ağır makineli silahlarla donatılmış araçlara ek olarak silah ve mühimmatlar tahrip edildi.

Dera kırsalının doğusu Sura ve Hrak beldeleri arasına düşen bölgede de ordu birlikleri teröristlere ait bir karargahı muhtevalarıyla birlikte imha etti.

HAMA:

Öte yandan saha kaynakları; ordu birliklerinin Hama Kentinin 35 km kuzeyine düşen Latamina Beldesinde ‘Cund el Aksa’ya ait toplanma yerini imha etmeleriyle sözde ‘Cund el Aksa’nın Komandolar Taburu’nda terör elebaşı ‘Ebu Bekir’ kod adıyla bilenen Firas Diyab’ın aralarında bulunduğu birçok teröristi öldürdüğünü belirtti.

İDLİB:

İdlib kırsalında ise ordu birliklerinin Muarret el Numan Kentinde teröristlerin yuva ve karargahlarına karşı nitelikli operasyonlar gerçekleştirdiklerini aktaran askeri kaynak; aralarında Abdülkadir Halit el Kerezi adlı azılı elebaşın bulunduğu 8 teröristi öldürüp 11 teröristi de yaralı düşürdüklerini beyan etti. Kaynak; operasyonlarında da 150’den fazla havan roketi taşıyan ve ağır makineli silahlarla donatılmış 3 aracın da tamamıyla imha edildiğini sözlerine ekledi.

Bu arada terör çeteleri medya araçlarında İdlib kırsalının doğusu Serakib Kentinin güneyinde ‘Şam Kolordusu’na tabi bir aracın bomba düzeneği ile havaya uçurulmasıyla 2 teröristin öldüğünü 3 teröristin de yaralandığını itiraf etti.

HALEP:

Diğer yandan askeri kaynak; ordu birliklerinin Halep kırsalının doğusu Resm el Abbud ve Nasrullah köylerinde askeri noktalara sızmaya çalışan IŞİD’li teröristlerle şiddetli çatışmalara girdiklerini beyan etti. Kaynak; çatışmalarda saldırgan teröristlerin bir kısmı öldürülürken geriye kalanların silahlarını arkalarında bırakarak Deyr Hafir Beldesine kaçtıklarını aktardı.

Halep kırsalı Deyr Hafir Beldesinde de ordu birliklerimizin teröristlerin yuva ve kümelenme yerlerini hedef aldıklarını belirten kaynak; burada da çok sayıda teröristi suç edatlarıyla birlikte imha ettiklerini sözlerine ekledi.

ŞAM KIRSALI:

Diğer yandan saha kaynakları SANA muhabirine açıklamalarında; ordu birliklerinin Şam kırsalı Doğu Ğuta’nın Merc el Sultan ve Bilaliye köyleri arasında teröristlerin araç ve mevkilerini muhtevalarıyla imha ettiklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.