Suriye Ordusu Teröristlere Ağır Darbe Vurdu: Rmeyliye ve Civarındaki Tepeler Ordunun Kontrolünde

  • 27 Haziran 2016
  • 817 kez görüntülendi.
Suriye Ordusu Teröristlere Ağır Darbe Vurdu: Rmeyliye ve Civarındaki Tepeler Ordunun Kontrolünde

Hama kırsalında tekfirci teröristlere karşı amansız ve aralıksız operasyonlarını sürdüren Suriye ordu birliklerinde askeri bir kaynak; il kırsalının güneydoğusunda 60’tan fazla teröristi ölü çok sayıda teröristi yaralı düşürmeleri ardından Rmeyliye Beldesi ve civarındaki tüm tepeleri kontrollerine geçirdiklerini belirtti.

Kaynak Halk Savunma Güçleriyle işbirliği içinde gerçekleşen operasyonda Kaide Örgütünün Suriye kolu Nusra Cephesi çeteleri ve zulümlerine son verilip belde halkının can ve mal güvenliğinin sağlandığını belirtti. Beldenin Nusra Cephesi çetelerinden temizlenmesi esnasında 60 teröristin ölü, onlarca teröristin de yaralı düşürüldüklerini belirten kaynak; bir kısmı ağır silahlarla donatılmış 10 aracın da imha edildiğini sözlerine ekledi.

Askeri kaynak günün erken saatlerinde yaptığı açıklamada; Selemiye Kentinin güneybatısına düşen Rmeyliye Beldesine giren Nusra Cephesi, ‘Ceyşul Tevhit’ (Tevhit Ordusu), ‘Cund Bedir’ (Bedir Askerleri), ‘Ensar el Şeria’ ve ‘Homs Kolordusu’ adlı terör örgütlerinden teröristler ile ordu birlikleri ve Halk Savunma Güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını ifade etmişti.

Kaynak şiddetli çatışmalar sonucunda onlarca teröristin öldürülmeleri, onlarcasının da yaralı düşürülmeleri ardından sağ kalanların arkalarında çok sayıda terörist cesedi bırakarak kaçtıklarını sözlerine eklemişti. Öldürülen teröristlerin arasında ‘Homs Kolordusu’ çetelerinin sözde baskın (ingimasiyin) çeteleri emiri Esmer el Vezir ve daha başka tehlikeli isimlerin bulunduğuna dikkat çeken kaynak; teröristlerin ağır kayıplarını kendi medya araçlarında da itiraf ettiklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.