Suriye Ordusu, Teröristleri Liderleriyle Birlikte Ağır Kayıplara Uğratıyor

  • 11 Mayıs 2015
  • 733 kez görüntülendi.
Suriye Ordusu, Teröristleri Liderleriyle Birlikte Ağır Kayıplara Uğratıyor

Vatan koruyucuları Suriye ordu birlikleri yurdun muhtelif bölgelerinde dış güçlerin destekledikleri çokuluslu ve vatan haini terör çeteleri sayı ve teçhizatlarıyla büyük kayıplara uğratmaya devam ederken, terör çeteleri ve destekçileri panik ve kargaşaya düştü.

ŞAM KIRSALI:

Şam kırsalı Kalemun Bölgesinde askeri bir kaynak; ordu birliklerinin Kalemun dağları Hurba Geçitini kontrolüne aldığını belirtti. Operasyonda onlarca teröristin öldürüldüğünü belirten kaynak; civar bölgelere kaçan teröristleri kovalama operasyonlarını sürdürdüklerini söyledi.

HOMS:

Ordu birliklerinin Suriye ve halkına düşman bölgesel ve uluslararası güçler tarafından finanse edilip desteklenen tekfiri terör örgütlere yönelik sürdürdüğü savaşı çerçevesinde Homs kırsalının doğusunda IŞİD terör örgütüne ait yuva ve araçlar imha edildi.

Askeri kaynak SANA’ya açıklamasında, ordu birliklerinin 6 Kasım 2014 tarihinde kontrolüne aldığı Şaer Doğalgaz Kuyusunun kuzeybatısında IŞİD terör örgütünden çok sayıda teröristi ölü ve yaralı düşürürken, zırhlı bir araçlarını da imha ettiklerini söyledi.

Rhum Köyü ve el Medarice Tepesinde ise ordu birliklerimiz IŞİD’li birçok teröristi öldürürken, bir kısmı ağır silahlarla donatılmış birçok aracı da imha etti.

Kaynak, birliklerin Homs doğu kırsalının Sultaniye, Tellet Midrace, Batı ve Doğu Selam, Recm el Aali, Kuzey Mşeyrfe ve Hatamlo köylerinde yine IŞİD’li çok sayıda teröristi öldürdüklerini, ellerindeki silah ve cephaneyi de imha ettiklerini ifade etti.

HAMA:

Ordu birlikleri Hama kırsalının batısı Sahl el Ğab Bölgesinde Türkiye’deki rejimin desteklediği tekfirci ve vatan hainlerine yönelik operasyonlarını sürdürerek onlarcasını öldürdü.

Radikal terör çetelerinden Ahrar el Şam, ordu operasyonlarında harekete tabi ‘ İman Tümeni’ adıyla bilinen çetelerinin sözde askeri komutanı ‘Ebu Ubeyda el Muhacir’in aralarında bulunduğu çok sayıda teröristinin öldüğünü açıkladı.

DERA:

Dera kırsalında ise askeri bir kaynak ordu birliklerinin Fakie, Kefarşems ve Zemrin bölgelerinde İsrail ve Ürdün destekli onlarca teröristi öldürdüklerini, kullandıkları araç ve ağır silahları imha ettiklerini aktardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.