Suriye Ordusu teröristlerin mevzilerine bomba yağdırıyor

  • 24 Ekim 2016
  • 1.052 kez görüntülendi.
Suriye Ordusu teröristlerin mevzilerine bomba yağdırıyor

Suriye ordusu, ülkenin bir kaç eyaletinde terör örgütü güçlerinin mevziilerine saldırarak onlarca teröristi öldürdüler.

SANA haber ajansının bildirdiÄŸine göre Suriye savaÅŸ uçaklarının Hama eyaletinde IŞİD, en-Nusra, CeyÅŸ’ul Ä°zze, Ecnad’uÅŸ Åžam ve CeyÅŸ’un Nusra terör örgütlerinin mevziilerine düzenlediÄŸi saldırıda teröristlerin mevziilerini tamamen yerle bir ettiler.

Askeri bir kaynak SANA’ya açıklamasında; ordu birliklerininn Dera Beled’in Nazihin Yerleşim Kampı ve Abbasiye Semtinde İsrail’den destek alan teröristlerin yuva ve mevkilerini hedef almaları sonucunda yüksek sayıda teröristi ölü ve yaralı düşürdüklerini belirtti.

Askeri kaynak ayrıca; Suriye hava güçlerinin Homs kırsalının kuzeyi Amiriye, Tel Dahab ve Resten bölgelerinde teröristlerin toplanma yerleri ve mevkilerini yoğun ateşe tutmalarıyla bir kısmı terörist ve cephane taşıyan, bir kısmı da ağır makineli silahlarla donatılmış araçlarını imha ettiklerini ifade etti.

Homs Kentinin yaklaşık 120 km doğusuna düşen Şair Doğalgaz Sahasının civarında hava güçlerimizin IŞİD’in siper ve araçlarına karşı hava operasyonları gerçekleştirdiklerini aktaran kaynak; çok sayıda teröristi suç edatlarıyla birlikte etkisizleştirdiklerini kaydetti.

Bu arada askeri kaynak; ordu birliklerimizin Halk Savunma Güçleriyle işbirliği içinde Şam kırsalı Zakiye Beldesinin güneybatısı ve Han el Şeyh Beldesinin kuzeybatısına düşen birçok mezrayı İsrail destekli Nusra Cephesi ve müttefikleri diğer terör örgütlerden temizleyip kontrollerine geçirdiklerini ifade etti.

Diğer yandan askeri kaynak; hava güçleri ilaveten tank ve topçu birliklerimizin desteğiyle ordu birlikleri dün sabah saatlerde Deyrezzor Askeri Havaalanın doğusu, Cafra Köyü, Serda Dağı ve Panorama Bölgesinde IŞİD’in toplanma yerleri ve destek hatlarına yönelik nitelikli operasyonları gerçekleştirdiklerini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.