Suriye Ordusu Ülke Genelinde Operasyonlara Hız Verdi…

  • 10 Mart 2015
  • 798 kez görüntülendi.
Suriye Ordusu Ülke Genelinde Operasyonlara Hız Verdi…

Vatan koruyucuları Suriye ordu birlikleri çokuluslu radikal ve vatan haini terör çetelerine karşı operasyonları kapsamında bugün aralarında yabancı ve saha komutanlarının bulunduğu onlarca teröristi araç ve cephaneleriyle etkisizleştirdi.

Şam Kırsalında Onlarca Terörist Öldürüldü

Askeri kaynak; ordu birliklerinin Şam kırsalı Hesno Köyünün civarında yüksek sayıda teröristi ölü ve yaralı düşürdüklerini ifade etti.

Süveyda Kırsalında Radikal Teröristlerin Hücreleri ve Araçları İmha Edildi

Süveyda kırsalının doğusunda terörist örgütlerinin karargah ve hücrelerine yönelik düzenlediği başarılı operasyonlarda ordu birlikleri, çok sayıda teröristi ölü ve yaralı düşürdü.

Askeri kaynak, ordu birliklerinin Süveyda kırsalının doğusu Saad Köyünde teröristlere ait bir karargahın yanı sıra ağır taramalı silahın monte edildiği bir araçlarını da içindekilerle birlikte imha ettiklerini söyledi.

Dera Kırsalında Terör Elebaşları Öldürüldü

Askeri kaynak ordu birliklerinin Dera’nın kuzey kırsalında yer alan ve Ürdün sınırından 13 km uzaklıkta bulunan Cize köyünde terör örgütü elebaşlarının bulunduğu bir karargaha yönelik başarılı bir operasyon düzenlediklerini belirtti.

Kaynak, operasyon sonucunda karargahın içindeki terörist, silah, teçhizat ve suç edatlarıyla birlikte tamamen imha edildiğini belirtti.

Ordu birliklerinin Dera doğu kırsalındaki Sammad Köyü çevresinde bulunan tekfiri terör örgütlere yönelik başarılı operasyonlar düzenlediğini aktaran kaynak; çok sayıda teröristi öldürdüklerini ellerinde bulunan araç, silah ve cephaneyi de  imha ettiklerini söyledi.

Öte yandan, ordu birlikleri Dera kırsalı Tel Anter ve Tel el Mal ile el Mal, Anhel, el Faki, el Tabha ve Ibta Beldelerinde tekfirci terör örgütlerinden çok sayıda teröristi ölü ve yaralı düşürdü.

Askeri kaynak; ordu birliklerinin Dera kırsalı Mzeyrib, Tıysiya, Camle, Telal el Cabiye, el Hara, Anter, el İllakiye ve Maraba bölgelerinde çok sayıda teröristi ölü ve yaralı düşürüp cephane ve silah depolarını imha etti.

Bu arada ordu birliklerinin Dera kırsalı Etman ve Busra Şam bölgelerinde teröristlerin toplanma yerlerini hedef aldıklarını aktaran kaynak; çok sayıda teröristi ölü ve yaralı düşürdüklerini belirtti.

Kunaytra Kırsalında Nusra Cephesinden Onlarca Terörist Öldürüldü

Ordu birlikleri Kunaytra kırsalının Resm el Havalid Köyünde Kaide Örgütünün Suriye kolu olan ve İsrail’in desteklediği Nusra Cephesi teröristlerinin hücrelerine yönelik düzenledikleri başarılı operasyonlar sonucunda Nusralı onlarca teröristi öldürdü.

Askeri kaynak, ordu birliklerinin ayrıca Kunaytra kırsalı Um Batina’da “Nusra Cephesi” örgütü teröristlerine ait bir karargaha ilaveten silah ve cephane depolarını imha ettiklerini belirtti.

Ordu birlikleri dün de Kunaytra doğu kırsalının Meshara- Ziraat Bilimleri Araştırma Merkezi kavşağında İsrail destekli Nusra Cephesi terör örgütünden çok sayıda terörist öldürerek cephane ve muhtelif tür silahlarını imha etmişti.

İdlib-Harim Yolu Üzerinde Yabancı Uyruklu 20 Terörist Öldürüldü

Askeri kaynak, ordu birliklerinin İdlib – Harim yolu üzerinde çoğu yabancı uyruklu olan 20 teröristi öldürdüklerini, 3 araçlarıyla birlikte bir ağır toplarını da imha ettiklerini söyledi.

Öte yandan ordu birlikleri İdlib kırsalı Tel Anon Bölgesinde teröristlerin bir yuvasını hedef alması sonucunda bir tank ve ağır makineli silahla donatılmış bir aracı da imha etti.

Ordu birlikleri aynı zamanda Ebu Zuhur, Tel Selmo, Um Crin, Nahle, Hellovz ve Cub el Ahmar bölgelerinde teröristlerin hücreleri ve toplanma yerlerini hedef almalarıyla çok sayıda teröristi ölü ve yaralı düşürdü.

Teröristleri sosyal medya araçlarında Sermada Bölgesinde sözde ‘İslami Cihat Tümeni’ terör çetelerin elebaşı Fadi Musa’nın öldürüldüğünü itiraf etti.

Homs Kırsalı Ebla Gaz Hattına Saldırı Girişimi Çökertildi

Askeri kaynak; ordu birliklerinin Homs kırsalında Hesya’nın doğusu el Aziziyat Köyünde çok sayıda teröristi ölü ve yaralı düşürdüklerini söyledi.

Bu arada askeri kaynak, ordu birliklerinin Homs kırsalı Um el Tebabir Köyü kuzeybatısındaki Ebla Gaz hattına yönelik IŞİD teröristlerinin düzenlediği saldırı girişimlerini çökerttiklerini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.