Suriye ordusu, ülkenin dört bir yanında terörle mücadeleyi sürdürüyor

  • 18 Ağustos 2015
  • 959 kez görüntülendi.
Suriye ordusu, ülkenin dört bir yanında terörle mücadeleyi sürdürüyor

Kahraman Suriye ordu birlikleri; ülkenin dört bir yanında sürdürdükleri başarılı operasyonlarla, Silahlı terör gruplarının talan etmeye çalıştıkları vatan topraklarının her köşesinde huzur ve istikrarı yeniden sağlamaya ve askeri alanlarda kazandıkları zaferleri büyütmeye devam ediyorlar.

LAZKİYE:

Ordu birlikleri halk savunma güçleriyle işbirliği içinde Lazkiye kırsalının kuzeyinde terör örgütlerinin yuvalarını muhtevalarıyla birlikte imha etti.

Askeri bir kaynak; Lazkiye kırsalının kuzeyi Kensabba Nahiyesinde teröristlere ait karargahlara yönelik nitelikli operasyonlarını sürdüren ordu birliklerinin aralarında 3 Libyalı ve yakalanacaklar listesinde en tehlikeli teröristlerden biri olarak adı geçen Tunuslu Ebu Musab’ın da bulunduğu 8 teröristi öldürdüklerini ifade etti.

İDLİB:

İdlib kırsalında da hava güçleri Hamka Tepesi, Muzra, Sifohin, Cozif, Kensafra, Ânb, KefarAved ve Gassaniye köylerinde ‘Fetih Ordusu’nun araç ve toplanma merkezlerini imha etmelerine eş zamanlı olarak Belşşun Köyünde düzenledikleri operasyonlarda Nusra Cephesine ağır kayıplar verdirdiler.

Gün içerisinde açıklama yapan bir kaynak; ordu birliklerinin İdlib iline tabi Cisreşşuğur kırsalı Karkur Beldesinin kenarlarında Nusra Cephesine ait ağır makineli silahla donatılmış iki aracı imha ettiklerini dile getirdi.

Bununla birlikte, kaynak İdlib kırsalının güneydoğusu Ebu Zuhur Bölgesine düşen Mecas Köyünde ise hava güçlerinin birçok yuvayı muhtevalarıyla imha ettiklerini aktardı.

HAMA:

Diğer yandan askeri kaynak; hava güçlerinin Hama kırsalının kuzeybatısında İdlib kırsalına yakın düşen Hamidiye Unkavi, Bab el Taka ve Amiykabölgelerinde Nusra Cephesi ve ‘Ahrar el Şam İslami Hareketi’ne tabi çetelerin siper ve kümelenme yerlerini hedef almalarıyla çok sayıda teröristi ölü ve yaralı düşürdüklerini aktardı.

Ordu birliklerinin Hama kırsalı Sermaniye Köyünde teröristlere ait bir havan rampasını imha ettiklerini dile getiren kaynak; 14 ölü ve 20 yaralı düşürdüklerini belirtti.

Kaynak; Hama Kentinin 35 km kuzeyine düşen Latamina Beldesinde ise hava güçlerinin teröristlerin siper ve karargahlarını imha ederken onlarca teröristi ölü ve yaralı düşürdüklerine dikkat çekti.

HOMS:

Öte yandan ordu birlikleri Homs iline tabi Tedmur Kentinin 10 km kuzeybatısına düşen Ocaklar Bölgesinde askeri noktalara IŞİD’lilerin saldırmaya çalışan karşı koyarak onlarca teröristi ölü ve yaralı düşürüp havzalarında bulunan silah ve mühimmatlarını imha etti.

SÜVEYDA:

Askeri kaynak; Süveyda Kentinin 40 km güneydoğusuna düşen Tel el Sahn Bölgesinde de ordu birliklerinin IŞİD’li bir terör grubunun tüm üyelerinin öldürüldüğünü aktardı.

Ordu birliklerinin Süveyda kırsalının kuzeydoğusu Kasr Köyünde IŞİD terör örgütüne ait toplanma yerleri ve mevkilerini hedef aldıklarını belirten kaynak; burada da birçok teröristi öldürüp araçları ve bir top rampasını imha ettiklerini sözlerine ekledi.

DERA:

Askeri kaynak; ordu birliklerinin Dera Kentinin 75 Kentinin kuzeyine düşen Lucat Bölgesinin Tebbe Köyünü kontrolüne alarak Nusra Cephesinden çok sayıda teröristi ölü ve yaralı düşürdüklerini ifade etti.

Kaynak; DeraBeled’te de teröristlere ait bir karargahı hedef alan ordu birliklerinin ‘Kentinin Tümenleri isimli terör grubunun elebaşı Muhammed Şehada ve Fayez Falluca Ebu el İz’inde aralarında bulunduğu birçok teröristi öldürdüklerini söyledi.

Kaynak; ordu birliklerinin Dera kırsalı Tel el Mal Bölgesinde terör örgütlerin araçlar bir tünelini imha etmelerine eş zamanlı olarak Akraba Bölgesinde Nusra Cephesin bağlı çok sayıda teröristi ölü ve yaralı düşürdüklerini belirtti.

Dera kırsalının kuzeyi Tafas Beldesi ve Doğu Kark beldelerinde de ordu birlikleri Sabir Safar bir terör grubunun elebaşının aralarında bulunduğu birçok teröristi öldürüp havzalarındaki silah ve mühimmatları imha etti.

DEYREZZOR:

Hava güçleri Deyrezzor Kentinin Cniyne Bölgesinde IŞİD terör örgütüne ait siperlerini hedef almalarıyla onlarca teröristi ölü ve yaralı düşürürken 3 ağır makineli silahını imha etti.

HALEP:

Hava güçleri Halep kırsalı Havacılık Akademisi civarı ve Aziziye Köyünde IŞİD terör örgütünün yuva ve kümelenme yerlerini hedef alırken çok sayıda teröristi ölü ve yaralı düşürüp ağır makineli silahlarla donatılmış araçlarını imha etti.

Halep Kentinin güney kenarlarına düşen el Ansari ve Selahattin semtlerinde de ordu birlikleri Nusra Cephesinin saflarında ağır kayıplara yol açtı.

ŞAM KIRSALI.

Saha kaynakları SANA muhabirine açıklamalarında; hava güçlerinin Şam kırsalı Doğu Ğuta’nın Erbin ve Herasta bölgelerinde teröristlerin siper ve karargahlarını hedef alarak 60 teröristi öldürüp araç, silah ve mühimmatları imha ettiklerini işaret etti.

Kaynaklar; Şam kırsalı Duma Kentinin kuzeyine düşen Âliye çiftliklerinde de hava güçlerimizin teröristlere ait bir füzenin bataryası imha edip 10’dan fazla teröristi öldürdüklerini aktardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.