Suriye Ordusu Vaer Semtinde Amerikan Ve İsrail Yapımı Füzeler Buldu

  • 26 Mayıs 2017
  • 1.137 kez görüntülendi.
Suriye Ordusu Vaer Semtinde Amerikan Ve İsrail Yapımı Füzeler Buldu

Homs Kentinin batı kenarları Vaer Semtinin teröristlerden tahliye edilmesi ardından bu teröristlerin semtten çıkmadan önce özel ve kamu mülklere yerleştirdikleri bubi tuzaklarını etkisizleştirme operasyonlarını sürdüren ordu birliklerimiz bugün aralarında Amerikan ve İsrail yapımı füzelerin bulunduğu büyük miktarda cephane ele geçirdi.

Homs Valiliğinde bir kaynak Vaer Semtinde arama tarama operasyonlarında bulunan Suriye ordu birliklerinin teröristlerin çıkmadan önce kullandıkları karargah ve cephane depolarının ele geçirildiğini söyledi. Ele geçirilen çok sayıda ve muhtelif tür füze ve roketlerin önemli bir kısmının Amerikan ve İsrail yapımı olduğuna dikkat çeken kaynak; terör karargahlarında ayrıca bomba düzenekleri, gece görüş dürbünleri, gelişmiş keskin nişancı silahları, çelik zırhlar ve gaz maskeleri bulunduğunu aktardı. Kaynak aynı zamanda muhtelif tür ve yüksek sayıda uzun namlulu silahlar ve oldukça büyük miktarda mühimmat ele geçirildiğini kaydetti.

Kaynak arama tarama operasyonlarında daha önce teröristlerin sivil ve askeri bölgeleri hedef almada kullandıkları füze ve roketlerin imal edildiği atölyeler ve bu atölyelerde kimyasal maddelere ek olarak işkence mekanları, karargahları ve bu karargahlarda önemli dokümanlar ele geçirildiğini ifade etti.

Bu arada Vaer Semtinde özel ve kamu mülkleri bubi tuzaklarından temizleme çalışmaları devam ederken, muhtelif kurumlara tabi ekiplerde hizmet kurumları ve altyapı şebekelerini onarma amacıyla yoğun çalışmalarda bulunmaktalar.

Semtin terörden arındırılması ardından binlerce vatandaş semtte evlerine dönerken, silahlarını telsim etmeyi reddedip Halep kırsalının Cerablus Kentine giden onlarca aile de orada gördüğü insanlık dışı muameleden sonra semte dönüp af kararından faydalandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.