Suriye Ordusu Vatan Topraklarını Teröristlerden Temizlemeyi Sürdürüyor

  • 30 Haziran 2015
  • 921 kez görüntülendi.
Suriye Ordusu Vatan Topraklarını Teröristlerden Temizlemeyi Sürdürüyor

Kahraman Suriye ordu birlikleri silahlı terör gruplarının işledikleri vahşet ve katliamlar karşısında halkın ve vatan topraklarının güçlü bir koruyucusu olmayı sürdürüyor. Bugün ülkenin bütün bölgelerinde terörle mücadele kapsamında sürdürülen operasyonlar çerçevesinde onlarca terörist kahraman birlikler tarafından, silahları ve mühimmatlarıyla birlikte bertaraf edildiler.
HASEKE :
Haseke Valiliğinden bir kaynak SANA muhabirine açıklamasında; Haseke Kentinin Neşva, Şeriat ve Neşva Villalar semtlerinin büyük bölümlerinin IŞİD teröristlerinden temizlendiğini belirtti. Kaynak IŞİD’li teröristlerin geçen Çarşamba günü girdikleri bu semtlerde oldukça dar alanlarda çembere alındıklarını aktarırken, tekfircilerin terör eylemlerinde bombalı araç ve sivillere karşı dehşet verici katliamlar dahil en barbar eylemlerde bulunduklarına dikkat çekti.
Ordu operasyonlarında geneli yabancı olan oldukça yüksek sayıda IŞİD’linin öldürüldüğünü belirten kaynak; araç ve teçhizat bakımından da ağır kayıplara uğratıldıklarını sözlerine ekledi.
Kaynak Hicret ve Pasaport Dairesi, Merkez Cezaevi ve asayişi koruma taburundaki vatan koruyucularının IŞİD tekfircilerinin Haseke Kentinde başka semtlere sızmalarının önlenmesinde büyük bir rol oynadıklarına dikkat çekti.
Haseke’de Salihiye, Nefti, Tel Hacer, Nasıra, kent merkezi, yargıç konutları, askeri semti, Sanayi, Merşo ve doktor konutlarının güvenli bölgeler olduğunu ifade eden kaynak; ordu birlikleri ve onları destekleyen güçlerin kahramanlıkları sayesinde çok sayıda ailenin Haseke’de evlerine döndüklerini söyledi.
Günün ilerleyen saatlerinde açıklama yapan Haseke Valiliğinde bir kaynak; ordu birliklerinin onları destekleyen güçlerle işbirliği içinde Haseke Kentinin Doğu Gvayran Semtinde IŞİD’e karşı nitelikli operasyonlarını sürdürdüklerini ifade etti.
SANA muhabiri; operasyonlarda aralarında Arap ve yabancı uyrukluların bulunduğu 40’tan fazla teröristin öldürüldüğünü, cephane ve silahlarının da imha edildiğine dikkat çekti.
Kaynak; ordu birliklerinin, İç güvenlik güçleri ve halk savunma güçleriyle işbirliği içinde IŞİD’in toplanma merkezleri ve mevkilerini hedef almalarıyla onlarca teröristin Humr Villalar Semtine kaçtıklarını aktardı.
Bu arada ordu birlikleri yine Haseke Kentinde koyun pazarı civarında Batı Neşva Semtine geçirilmeye çalışılan bombalı bir aracı içindeki teröristlerle birlikte imha etti.
DERA :
Askeri kaynak; ordu birliklerinin Dera kırsalının kuzeybatısı Kefar Nasic Beldesinde Nusra Cephesi ve diğer örgütlerin toplanma yerleri ve hareketlenmelerini hedef almalarıyla terörist ve cephane taşıyan iki aracı imha ettiklerini belirtti.
Kaynak; Dera kırsalının kuzeydoğusu Doğu Mleyha Beldesine ilaveten Dera Beled’in muhtelif bölgelerinde ise ordu birliklerinin Nusra Cephesinin yuva ve karargahlarına karşı nitelikli operasyonlarını sürdürdüklerini aktardı. Operasyonlarda çok sayıda teröristin ölü ve yaralı düşürüldüğünü söyleyen kaynak; araçları ve cephanelerin imha edildiğine dikkat çekti.
Kaynak; ordu birliklerinin Dera kırsalının doğusunda bir terör grubunun Muhamid Çiftliğine saldırı girişimini çökerterek üyelerini tamamıyla ölü ve yaralı düşürdüklerini ifade etti.
HAMA :
Diğer yandan hava güçleri Hama kırsalının doğusu Eserya, Selim, Heddac ve Kunaytrat bölgelerinde IŞİD’in siper ve hareket eksenlerini hedef almalarıyla çok sayıda teröristi öldürüp araçlarını da imha etti.
Hama kırsalının güneyi Aydon, Cemmale ve Zakiye bölgelerinde ise hava güçleri teröristlere ait ağır makineli silahlarla donatılmış araçlara ilaveten silah ve mühimmatı imha ederken buralarda da birçok teröristi ölü ve yaralı düşürdü.
LAZKİYE :
Askeri kaynak; Halep kırsalının kuzeyi Bradon Barajı civarı ve Ravda Köyünde Türkiye rejimine bağlı Nusra Cephesinin siperlerini hedef alan hava güçlerinin birçok teröristi ölü ve yaralı düşürdüklerini aktardı.
Lazkiye kırsalının kuzeyi Durra Köyünde terör mevkilerini imha eden hava güçleri aralarında yabancıların bulunduğu çok sayıda teröristi öldürdü.
KUNAYTRA :
Ordu birlikleri Kunaytra kırsalının kuzeyinde ‘Haramon Ordusu’ adlı çetelerin saflarında ağır kayıplara yol açmalarına eş zamanlı olarak Tlul el Humr Bölgesinde Nusra Cephesi ve diğer örgütlere ait araç ve silahlarını imha ederek birçok teröristi ölü ve yaralı düşürdü.
HOMS :
Öte yandan ordu birliklerinin Homs kırsalının doğusu Ebu el Âlaya Köyüne saldırmaya çalışan teröristlerle şiddetli çatışmaya girdiklerini belirten askeri kaynak; çatışmalarda buralarda da birçok teröristi öldürüp havzalarında bulunan silah ve mühimmatı imha ettiklerini aktardı.
Kaynak; Homs kırsalının doğusu Tedmur Kasabasının batısına düşen Beyyarat Bölgesinde de ordu birliklerinin IŞİD’in ağır makineli silahla donatılmış iki aracını imha ederken çok sayıda teröristi ölü ve yaralı düşürdüklerini söyledi.
Bu arada Homs kırsalının kuzeyi Telbise Bölgesindeki Zahabiye Köyünde ordu birlikleri, Nusra Cephesine ait siper ve kümelenme yerlerini muhtevalarıyla imha etti.
Günün ilerleyen saatlerinde açıklama yapan bir kaynak; hava güçlerinin Homs kırsalının doğusu Tedmur Kasabası, Tel el Vaer ve el Kadim bölgelerinde IŞİD’in toplanma merkezlerini hedef almalarıyla çok sayıda teröristi öldürüp silah ve mühimmatlarını imha ettiklerini söyledi.
HALEP :
Askeri kaynak; Halep Kentinin 49 km kuzeyine düşen Hreytan, Hurbel, Babnes ve Ezaz bölgelerinde Türkiye’den destek alan terör örgütlerin karargahları ve destek-ikmal hatlarını imha etmeleri sonucunda çok sayıda teröristi ölü ve yaralı düşürdüklerini söyledi.
Halep kırsalının batısı Mansura Köyünde ise ordu birliklerinin yüksek sayıda teröristi ölü ve yaralı düşürdüklerini aktaran kaynak; Hanasır Beldesi batısında teröristlerin mevkilerine karşı nitelikli bir operasyon gerçekleştirdiklerini söyledi.
Bu arada kaynak; ordu birliklerinin Halep Kentinin Raşidin, Maysir ve Kerm Katırcı semtlerine ilaveten kırsaldaki Havacılık akademisinin çevresinde Nusra Cephesi ve diğer örgütlere ait toplanma yerleri ve hareket eksenlerini hedef aldıklarını belirtti. Kaynak; operasyonlarda araç, silah ve mühimmatları imha eden ordu birliklerimizin birçok teröristi ölü ve yaralı düşürdüklerini söyledi.
İDLİB :
İdlib’te ise askeri kaynak; hava güçlerinin kırsalın doğusu el Mecas Köyü ve Ebu Zuhur Beldesinde Nusra Cephesinin toplanma yerleri ve hareket hatlarını hedef alarak onlarca teröristi ölü ve yaralı düşürdüklerini, ağır makineli silahlarla donatılmış araçlarını imha ettiklerini aktardı.
Kaynak; İdlib kırsalı Cebel el Zaviye Bölgesine düşen Ehsem ve Şnan beldelerinde de hava güçlerimizin teröristlerin mevkilerini ve araçlarını imha ederek birçok teröristi ölü ve yaralı düşürdüklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.