Suriye Ordusu ve Hizbullah Birlikleri, Operasyonlarını Aralıksız Sürdürüyor

  • 20 Mayıs 2015
  • 729 kez görüntülendi.
Suriye Ordusu ve Hizbullah Birlikleri, Operasyonlarını Aralıksız Sürdürüyor

Kahraman Suriye ordu birlikleri, tekfirci terörlerini sürdüren terör gruplarına karşı operasyonlarına ara vermeden devam ediyorlar.

ŞAM KIRSALI:

Ordu birlikleri, Hizbullah hareketi işbirliğiyle Şam kırsalı Kalemun Bölgesinde yeni tepeleri kontrolü altına alarak tekfirci ve hain teröristlere karşı yeni başarılara imza attı.

Askeri kaynak, Hizbullah ve ordu birliklerinin; stratejik Ras el Maarra Dağları ile Musa Tepesini tekfiri terör örgütlerinden temizlemesinden bir hafta sonra Kalemun’un Fleyta Dağlarından Şmeyset el Hisan Dağı, Kurnet el Tavil, Kurnet el Meş ve Fesh Ukdesini teröristlerden temizleyerek güvenlik ve kontrolü tamamen eline aldıklarını belirtti. Kaynak operasyonlarda çok sayıda teröristin öldürüldüğünü, araçlarının da imha edildiğini aktardı.

Tekfiri terör örgütleri son iki gün içerisinde Suriye-Lübnan sınırında sayı ve teçhizat bakımından ağır kayıplara uğratılmalarıyla ölen teröristler arasında uluslar arası terör örgütleri listesinde bulunan ve Kaide Örgütünün Suriye kolu olan Nusra Cephesi elebaşlarından ‘Ebu Ahmet el Teftenazi’nin bulunduğu bildirildi.

HOMS :

Homs kırsalının doğusunda ise askeri kaynak; ordu birliklerinin Tedmur kırsalı Cezl Kuyusu çevresinde bulunan 3. İstasyon ve bazı askeri kontrol noktalarına saldırı girişimlerinde bulunan IŞİD teröristlerine karşı koyduklarını belirtti. Kaynak çatışmalarda tekfirci çetelerin sayı ve teçhizat bakımından ağır kayıplara uğratıldıklarını aktardı.

Tedmur Kasabasının kuzey semti kenarlarına giren IŞİD çetelerine başarıyla karşı koyan ordu birlikleri, kasabanın kuzeyine düşen Amiriye Beldesinde yuva ve karargahlarını muhtevalarıyla imha etti.

HALEP:

Öte yandan askeri kaynak; ordu birliklerinin Halep kırsalında Askeri Havacılık Akademisi çevresinde IŞİD terör örgütünden çok sayıda teröristi öldürdüklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.