Suriye Ordusu, yurt genelinde terörle mücadeleyi tüm hızıyla sürdürüyor

  • 23 Temmuz 2015
  • 910 kez görüntülendi.
Suriye Ordusu, yurt genelinde terörle mücadeleyi tüm hızıyla sürdürüyor

Dış güçlerin patronajlığında dehşet ve vahşet estirmeye devam eden tekfirci ve hain terör çetelerine karşı başarılı operasyonlarını yürüten vatan koruyucuları Suriye ordu birlikleri bugün de yeni başarılara imza attı.
ŞAM KIRSALI:
Ordu birlikleri Şam kırsalının batısı Zebadani Bölgesinde Zebadani Vadisi ile Maadaya arasında uzanan 70 m uzunluğunda 2 m derinliğinde bir tüneli imha ettiklerini belirten askeri kaynak, teröristlerin bu tüneli saklanma, yer değiştirme ve ikmal aktarımında kullandıklarına dikkat çekti.
HASEKE:
Haziran ayının 25’inde Haseke Kentinin Gvayran ve daha başka semtlerine giren IŞİD çetelerine karşı operasyonlarını ulusalcı destek güçleriyle işbirliği içinde sürdüren ordu birlikleri bugün Gvayran Semtinin güney kenarları ve daha başka bölgelerde IŞİD çetelerini yoğun ateşe tuttu.
Saha kaynakları Gvayran Semtinin güneybatısı mezarlık bölgesinde gece ve sabahın erken saatlerinde teröristlere ait birçok mevkiin imha edilmesi ve çok sayıda tekfircinin öldürülmesi ardından sağ kalan tekfircilerin bölgenin kenarlarında iki binaya kaçtıklarını ifade etti. Kaynaklar vatan koruyucularının arta kalan tekfirci çetelere karşı uygun silahlarla operasyonlarını sürdürdüklerini, semt ahalisinin tehcir edildikleri evlerine dönmeleri için operasyonlarını yoğunlaştırdıklarını sözlerine ekledi.
Gvayran Semti ile gençlik konutları arasındaki vatan koruyucularının bölgede hareket etmeleri sırasında çok sayıda IŞİD’liyi öldürdüklerini ifade eden kaynaklar; bunun sonucunda tekfirci çetelerin hareketinin felce uğratıldığını, sıkı çemberler içinde sıkıştırıldıklarını kaydetti.
Aynı kaynaklar ordu birliklerinin Basil ile Elektrik bulvarları arasındaki yol üzerinde siperlenen ve bir kısmı yabancı olan keskin nişancı birçok teröristi öldürdüklerini aktardı.
Doğu Neşva Cephesinde de vatan koruyucularının birçok bina bloğunu IŞİD çetelerinden temizlediklerini belirten kaynaklar; önemli ilerlemelerin kaydedildiğini söyledi. Batı Neşva Semtinde de operasyonların devam etmesiyle çok sayıda teröristin öldürüldüğünü ve yerleştirdikleri birçok bubi tuzağının etkisizleştirildiğini belirten kaynaklar; sağ kalan tekfircilerin Neşva Şeriat Semtine kaçtıklarını sözlerine ekledi.
Bu arada vatan koruyucuları Villat el Humr Semtinde kentin güneyine düşen Maruf Köyü yönünden gelen ve intihar eylemcisi bir teröristin kullandığı bombalı bir aracı hedefine ulaşmadan uzak bir bölgede imha etti.
KUNAYTRA:
Ordu birlikleri Kunaytra kırsalında İsrail ve Ürdün rejiminden askeri ve lojistik destek alan tekfirci terör çetelerin mevki ve hareketlenmelerini yoğun ateşe tuttu.
SANA’ya açıklama yapan askeri kaynak Kunaytra kırsalının Hmeydiye ile Ebu Şatta mevkii arasında Nusra Cephesinin işgal altındaki topraklardan ikmal ve destek hatlarına ilaveten yuvalarını yoğun top ateşine tuttuklarını aktarırken birçok teröristi araç ve cephaneleriyle etkisizleştirdiklerini söyledi.
DERA:
Dera ve kırsalında Ürdün ve İsrail destekli teröristlere yönelik operasyonlarını sürdüren ordu birlikleri Ibta Beldesinde aralarında Suudili bir tekfircinin bulunduğu 8 teröristi öldürdü.
Dera kırsalının doğusu Mseyfre Nahiyesinin Doğu Kerk Köyünde de ordu birlikleri teröristlerin toplanma yerleri ve mevkilerini hedef almalarıyla birçok teröristi ölü ve yaralı düşürüp havzalarındaki silah ve mühimmatı imha etti.
Dera Beled’te Nusra Cephesi, ‘Tevhit el Cenup Tümeni’ ve ‘Horan Mücahitleri Taburları’na ait yuva ve karargahlara yönelik nitelikli operasyonlarını sürdüren ordu birlikleri buralarda da çok sayıda teröristi ölü ve yaralı düşürdü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.