Suriye ordusundan Dera’da IŞİD terör örgütüne yönelik operasyon

  • 18 Ekim 2022
  • 174 kez görüntülendi.
Suriye ordusundan Dera’da IŞİD terör örgütüne yönelik operasyon

Suriye kaynakları, Suriye ordusunun Dera vilayetinde IŞİD terör örgütü kalıntılarına yönelik operasyonunun ikinci gününde de devam ettiğini ve Halep’in çevre vilayetlerinde Rus savaş uçaklarının teröristleri hedef aldığını bildirdi.

Suriye’nin farklı bölgelerinde her zaman Suriye ordusu tarafından ağır yenilgiler alan IŞİD ve en’Nusra cephesi güçleri,  Türkiye’nin desteği sayesinde Suriye’nin çatışmasızlık bölgelerinde hala varlıklarını ve düşmanlıklarını sürdürüyorlar.

Yetkili makamlar, sivil gruplarla işbirliği içinde ve Suriye Ordusu’nun desteğiyle, Dera kırsalının kuzeyinde yer alan Casim kentinde düzenlenen bir güvenlik operasyonunda çok sayıda DAİŞ’li terörist etkisiz hale getirildi.

Kaynak, çatışmaların  aralarında Ebu Mücahid Barka lakaplı Eyub Fadil Cabawi ve Ayham El Faysal lakaplı Ayham Faysal El Halki olarak bilinen liderlerin  de bulunduğu birçok “IŞİD” teröristinin öldürülmesi ve yaralanmasıyla sonuçlandığını açıkladı.

Kaynak, ordu birliklerinin bölgedeki “IŞİD” terörist hareketlerini hedef almak için uygun ateş yollarıyla destek ve destek sürecini sürdürdüklerine dikkat çekerek, kentte sokağa çıkma yasağı uygulanması ışığında çatışmaların devam ettiğine işaret etti.

Öte yandan, Londra merkezli “Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü” olarak bilinen Suriyeli muhalif grup, Rus savaş uçaklarının, Halep’de bulunan Kuzey çevresinde Katme köyüne yönelik düzenlenen Rus savaş uçaklarının “Kuzey Şahinleri” grubunun karargahına düzenlediği saldırılar sırasında bu gruptan 2 kişinin öldüğünü ve 9 kişinin de yaralandığını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.