Suriye ordusundan Şam etrafında teröristlerin mevzilerine hava saldırısı

  • 16 Haziran 2017
  • 1.205 kez görüntülendi.
Suriye ordusundan Şam etrafında teröristlerin mevzilerine hava saldırısı

Suriye ordusu hava güçleri, teröristlerin Suriye’nin başkenti Şam’ın doğusunda yer alan Cober mahallesindeki mevzilerini bombaladılar.

Sözkonusu hava saldırısı teröristlerin dün Şam’ın doğusunda iki ayrı yere havantopu saldırısı düzenlemelerinin ardından gerçekleşti.

Bilindiği gibi Türkiye, İran ve Rusya’nın girişimi sonucu Suriye’de bazı bölgeler ‘çatışmasızlık bölgeleri’ olarak ilan edilmiş ve bu durum Suriye’de  nisbi bir huzurun sağlanmasına vesile olsa da teröristler zaman zaman saldırılar düzenleyerek anlaşmayı ihlal ediyorlar.

Bu arada alınan haberlere göre Suriye ordusu topçu birlikleri ve hava güçlerinin desteğinde radikal terör örgütlerin siper, karargah ve hareketlenmelerine yönelik operasyonlar yoğunlaştı.

Askeri bir kaynak ordu birliklerinin  Deyrezzor Kenti ve kırsalının Panorama civarı, Makabir, Serda, havaalanı yakınları, Ummal, eski havalimanı, Huveyka, Rüşdiye, Badiyet Teym, Huveycat Sakır, Bruk tepesi civarı ve Mrat Beldesinde IŞİD siperleri, karargah ve hareketlenmelerini hava operasyonları ve toplarla yoğun ateşe tuttuklarını aktardı.

Bu arada yerel kaynaklar radikal terör örgütü IŞİD’in halka karşı vahşetlerini sürdürerek Deyrezzor ilinin doğusu Albukemal Kentinde 1, Seyyal Köyünde de 3 olmak üzere toplam 4 genci vahşice infaz ettiğini aktardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.