Suriye Ordusunun Deyrezor’a Girmesine 50 Kilometre Kaldı

  • 07 Ağustos 2017
  • 1.718 kez görüntülendi.
Suriye Ordusunun Deyrezor’a Girmesine 50 Kilometre Kaldı

 Suriyeli muhaliflerinin bildirdiğine göre; Suriye ordusu ve ortakları, Humus kentindeki IŞİD işgali atlında olan son önemli şehri kontrolleri altına aldılar ve Deyrezor’a girmelerine 50 kilometre kaldı.  

Reuters’in haberine göre “Suriye İnsan Hakları İzleme Kurumu” (muhaliflere bağlı) Palmira antik kentinin kuzey batısında yer alan Sukhna şehrinin, Cumartesi günü Suriye ordusunun eline geçtiğini ilan ettiler.  Sukhna şehrinin ele geçirilmesinin önem arz etmesinin nedeni, bu şehrin Deyezor’a olan yakınlığıdır.  Yaklaşık tamamı IŞİD teröristleri tarafından işgal altında tutulan Deyrezor, geçtiğimiz Haziran ayı Devrim Muhafızları tarafından füze saldırısında bulunulmuştu.

Bu habere göre, Rusya tarafından desteklenen Suriye ordusunun ve aynı şekilde, Amerikan İtilafının ve onların desteklediği ‘Demokratik Güçler’ gibi grupların saldırı ve harekâtlarının sonucunda IŞİD Suriye’de gittikçe zayıflıyor.  Diğer taraftan Suriye ordusu ve ortakları Rusya’nın da desteğiyle Hama şehrinde de ilerlemekteler. Aynı zamanda Rakka kentinin güneyinde de ilerliyorlar.  Rakka şehri, hâlihazırda Amerika tarafından desteklenen “Suriye Demokratik Güçleri” tarafından vuruluyor. Rakka şehri IŞİD’in Suriye’deki asıl merkez noktası olarak kabul edilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.