Suriye Ordusunun Hama Kırsalındaki Operasyonları Devam Ediyor

  • 24 Ağustos 2016
  • 741 kez görüntülendi.
Suriye Ordusunun Hama Kırsalındaki Operasyonları Devam Ediyor

Suriye ordusunun Hama Kentinin yaklaşık 35 km kuzeyine düşen Morik Beldesinde ‘Cund el Aksa’ çetelerine ait bir havan rampasına ilaveten 4X4 çeker bir aracı ekipleriyle birlikte tamamen imha ettiklerini belirtti.

Kaynaklar buna eş zamanlı olarak ordu birliklerinin tekfircilerin bir komuta karargahına karşı gerçekleştirdikleri nitelikli bir operasyonda en az 11 teröristi ölü ve yaralı düşürdüklerine dikkat çekti.

Ordu birliklerinin Lahaya Köyünde de teröristlerin yuva ve kümelenme yerlerini yoğun ateşe tutmalarıyla birçok teröristi ölü yaralı düşürdüklerini aktaran kaynaklar; Hama kırsalının kuzeyindeki güvenli köyleri hedef almada kullanılan bir havan rampasını da tamamen yok ettiklerini açıkladı.

İl kırsalının kuzeyinde Hama yolunun güvenliğini sağlama amacıyla ordu birliklerinin Hama Kentinin yaklaşık 38 km kuzeybatısına düşen Kefar Zeyta Beldesinin Sayyad Tepesinde mevcut terör grubunun hareketlenmelerine yönelik nitelikli operasyonlar gerçekleştirdikleri söyleyen kaynaklar; terörist ve cephane taşıyan bir aracın yanı sıra ağır makineli silahla donatılmış bir aracı da imha ettiklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.