Suriye ordusunun İdlib’de ilerlemesi sürüyor

  • 08 Şubat 2020
  • 2.088 kez görüntülendi.
Suriye ordusunun İdlib’de ilerlemesi sürüyor

Suriye ordusunun İdlib eyaletinde teröristlerin kontrolündeki yerleri geri almaya yönelik operasyonları sürerken iki köyün daha Suriye ordusu tarafından kurtarıldığı bildirildi.

Bu arada Suriye ordusunun Halep eyaletinin güney kırsalında BMGK’nin uluslar arası terör örgütleri listesinde yer alan Nusra Cephesi ve müttefikleri diğer terör örgütlere karşı başarıyla ilerlediği bildirildi.

SANA muhabiri ordu birliklerinin terörden kurtardıkları Han Tuman beldesinin batısında yer alan Kaleciye ve Halsa köyleri eksenlerinde söz Nusra Cephesi ve müttefikleri diğer terör örgütleri ile şiddetli çatışmalara girdiklerini aktardı.

Birleşmiş Milletlerde Suriye Daimi Temsilcisi Beşşar el Caferi Suriye’nin vatan topraklarının her yerinde olduğu gibi İdlib’te de vatan toprakları ve vatandaşları terör ve destekçilerinden kurtarma sorumluluğunda kesinlikle tolerans tanımayacağının altını çizdi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da, terör örgütlerinin İdlib’te gerginliği azaltma anlaşması ile ilgili herhangi bir anlaşmasında dahil olmadıklarını vurgularken İdlib İlinde yapılan teröre karşı mücadele operasyonunun “tamamen kanuni” olduğunun altını çizdi.

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.